Vietoj asmenybių – amebų šou | Diena.lt

VIETOJ ASMENYBIŲ – AMEBŲ ŠOU

Politikierių savimeilė vėl panižo – prasidėjo prezidento rinkimų kampanija. Tačiau kas juo iš tiesų vertas tapti – didžioji nežinia. Nelabai yra ir kam. Nes pas mus dominuoja asmenys, ne asmenybės.

Kiek tikrų politikos asmenybių šalyje yra? V. Adamkus, V. Landsbergis, D. Grybauskaitė, E. Gentvilas, keletas merų? Čia sąrašas turbūt ir pasibaigia – regime amebas, kurios labiau nori posto, o ne pareigų.

Dėl to prabilta ir apie iniciatyvą prašyti D. Grybauskaitės dalyvauti rinkimuose. Ši nors sakė, kad karo atveju eitų šaudytis. Gal tikrai nepabėgtų, kaip tie konformistai, įkyriai kaišiojami mums per TV? Be to, ji kovojo su kyšininkais, taupė valstybės pinigus ir turi stuburą, ne uodegikaulį vizginimui.

Šiuo metu valstybei reikia ne asmens-amebos, o itin tvirtos asmenybės, gebančios be tarpininkų pasakyti tiesą, turėti strategiją ir rasti išeitį iš to, kas pridirbta.

Šiuo metu valstybei reikia ne asmens-amebos, o itin tvirtos asmenybės, gebančios be tarpininkų pasakyti tiesą, turėti strategiją ir rasti išeitį iš to, kas pridirbta. Reikėtų pagaliau viešai konstatuoti, kad šalyje daugybė projektų biudžetų turi korupcinę dedamąją, kad Lietuvai nereikia tiek ministerijų, valdybų, departamentų, viešųjų įstaigų, nereikia tiek Seimo narių, nereikia tiek brangias protezines iniciatyvas kurpiančių išlaikytinių.

Asmenybė turėtų demaskuoti ir tuos, kurie valstybės vardu pridarė nusikaltimų ar klaidų.

Pavyzdžiui, kas dabar turės sumokėti milijardą už vienašališkai nutrauktą trąšų tranzito sutartį – ieškinys juk jau arbitraže. Kas turėtų atsakyti už milijonus, skirtus vakcinoms, išlietoms į griovį. Kas konkrečiai kaltas, kad elektros tiekėjas, kaip įtariama, neteisėtai iš gyventojų surinko 160 mln. eurų. Pagaliau kieno kaltė, kad vyksta regionų degradacija, nes Skuode ar Kelmėje pragyvenimo lygis šleikščiai žemesnis nei Vilniuje, o visoje šalyje 77 tūkst. žmonių gyvena absoliučiame skurde.

Ar atsiras tokia asmenybė? Veikiausiai ne.

P. S. Primatai vėl žudo žmonas ir mėto kūdikius pro langą. Gal lietuvėms jau metas nustoti tekėti už treningais ir šortais besidabinančių pusgalvių?

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

To vardas

Pirmąkart matau pilietį, kuris ministro pirmininko ir finansų ministro veiklą priskiria prezidento institucijai. Gal teiktumėtės pasidomėti kas už ką yra atsakingas šioje valstybėje, nes pats nesuvokiate ką prirašėte.

Zinkis

Tai, kaip suprantu, nei vieno nėra čia įgalaus išvardinti tikras Lietuvos asmenybes. Matau čia tik Grybauskaitės pavardę, nu dar Celofanas su Gibonu. Tai ir viskas jau, išsikvėpėt partiniai?

Vardas

Sakai Grybauskaitė? Taupi? O kas skolinosi iš bankų su 9 proc. palūkanomis, kai kitos valstybės skolinosi už 3 proc. iš PVF? Neapsakomas taupumas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS