Žiguliniai anarchijos diegliai | Diena.lt

ŽIGULINIAI ANARCHIJOS DIEGLIAI

Ši elektros ir dujų stadija vėl byloja apie anarchistinį gaivalą, kuris įsivyrauja valstybėje. Štai Energetikos ministerija tik ką kėsinosi mažinti leistiną greitį magistralėse, nors tai – Susisiekimo ministerijos kompetencija. Ir apskritai greitkelyje leistiną greitį reikia didinti iki 160 km/val., o ne mažinti iki neadekvačių 110 km/val., kurie grąžintų valstybę į žigulinį sovietmetį.

O jei išties norime taupyti degalus, rezervų yra daugybė: diekite žaliąsias bangas, kad nebūtų spūsčių, lyginkite duobes, užuot kabinėję ženklus "Nelygus kelias", mažinkite visokių kalnelių ir apylankų skaičių, racionalizuokite leistiną greitį ten, kur dabar vairuotojai verčiami važiuoti antra pavara, atsisakykite šviesoforų, kur jų nereikia, pagaliau mokykite žmones ekologiško vairavimo, apie kurį niekas nė velnio nežino.

Tai ne krizė ir infliacija pasiekė piką, piką pasiekė panieka mokesčių mokėtojams.

Dabar gi aktualizuojamas tik vienos veislės argumentas: uždrausti, neleisti, persekioti, bausti. Kaip bolševikmečiu. Kad tik žmonės būtų kuo aktyviau suerzinti ar įpykinti. Tai ne krizė ir infliacija pasiekė piką, piką pasiekė panieka mokesčių mokėtojams.

Iš kur mūsų politikai įgijo tiek priešiškumo savo tautai? Jie aiškina, kad per krizę visi privalo taupyti, o patys kėsinasi seimūnams dvigubai didinti algas. Visi keikiasi dėl gyvuliškų elektros kainų, bet daugiabučių kiemuose apšvietimas įjungiamas dar nesutemus. Dėl privirto jovalo įsiutę gyventojai rikiuojasi eilėse prie "Igničio", o premjerė išeina atostogų. 78 proc. gyventojų konstatuoja, kad gyvenimas blogėja, bet Lietuvos banko vadas reikalauja įvesti nekilnojamojo turto ir ekologijos mokesčius. Tuo pat metu Energetikos ministerija puola mažinti leistiną mašinų greitį, Vidaus reikalų kelia algas Seimo politikieriams, o Aplinkos ministerija reguliuoja privačių statybų reikalus... Kiek dar regėsime tų anarchijos dieglių?

O gal mes jau iš tiesų esame sertifikuota durnių šalis?

P.S. Ar tikrai šiandien Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete svarstomas Civilinės sąjungos įstatymo projektas? Pas mus gi mažumų reikalai – svarbesni už krizę ir elektrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Bruolis

Pasakysiu - rūpi prasilėkt 160 km/h tam nepritaikytu keliu? Labai rūpi, kad tokie svarstymai ir diskusijos? Vadinasi visa kita OK,?- lupk pinigus, varyk už viską - tauta išgyvens!! Ir dar mokesčių pavaryk, tik nemažink greičio!!

asilo pimpaalui

nėra tokio termino nei KET nei Saugaus eismo įstatyme. Tavo bir-ka irgi gal asfaltuota, bet į KET neįtraukta, todėl kelių eisme jokio vaidmens nevaidina. Kaip ir autostrada. Dar kartą kartoju, asilo paslėpsni, autostrada tik tavo vaizduotėje. Prasiblaivyk ir išnyks.

Tam tam to to remi

Ką čia nusišneki, autostrada yra asfaltuota, tai ne žvyruotas vieškelis, norėjai pasirodyt kietas specialistas, o pasirodei durnium
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS