Apklausa: kas penktas Rusijos gyventojas norėtų emigruoti | Diena.lt

APKLAUSA: KAS PENKTAS RUSIJOS GYVENTOJAS NORĖTŲ EMIGRUOTI

Rekordinis Rusijos gyventojų skaičius - 20 proc. - norėtų išvykti iš šalies, jei atsirastų tokia galimybė. Tai rodo ketvirtadienį paskelbti kompanijos „Gallup“ 2018 metais surengtos apklausos rezultatai, praneša „Interfax“.

Respondentai turėjo atsakyti į klausimą: „Ar jūs norėtumėte išvažiuoti nuolat gyventi į kitą šalį, jeigu būtų tokia galimybė?“. 2018 metais norinčių išvykti rusų skaičius buvo didžiausias nuo 2007 metų, kai „Gallup“ pradėjo rengti Rusijoje apklausas šia tema. 2017 metais emigruoti norėjo 17 proc. Rusijos gyventojų. Palikti tėvynę rusams mažiausiai norėjosi 2014 metais: tada, „Gallup“ duomenimis, tokia galimybe būtų pasinaudoję tik 7 proc. apklaustųjų.

Tyrimo rengėjai nustatė, kad 15-29 metų amžiaus grupėje išvykti iš Rusijos norėtų 44 proc. respondentų. Tarp tų, kuriems 30-45 metai, potencialūs emigrantai sudaro 22 proc., o tarp 46-60 metų amžiaus rusų - 9 proc.

Tyrimo duomenimis, 40 proc. Rusijos gyventojų, galvojančių apie emigraciją, norėtų išvykti į Europos Sąjungos šalis. Dažniausiai buvo minimos Vokietija (15 proc.), Ispanija (5 proc.) ir Prancūzija (4 proc.). Į JAV norėtų išvykti 12 proc. potencialių emigrantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Senis

Kai rusai nebetures ko valgyt atgal zygiuos per europa i vakarus plesti juk tokia ju tauta be karo negali buti.

Kas 5 lietuvis jau emigravo.

Aplenkėm priešus :)

NA NA

Baisu kiek nuskurusiu rusu vokietijoj,,ir veisiasi ne blogiau uz muslimus..o rusu bobos ir grazuoles siulosi daryt viska kad tik patekt i vokietija,pilnas internetas, kolhoz yra kolhoz
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS