Apklausa: svarbiausias Europos Parlamento prioritetas turi būti klimato apsauga | Diena.lt

APKLAUSA: SVARBIAUSIAS EUROPOS PARLAMENTO PRIORITETAS TURI BŪTI KLIMATO APSAUGA

Klimato apsauga tampa vis svarbesnė tema europiečiams.

Pirmą kartą kova su globaliu šilimu, remiantis „Eurobarometro“ apklausa, atsidūrė pirmoje vietoje atsakant į klausimą, kas turėtų būti Europos Parlamento prioritetas. Atitinkamą apklausą, kurioje dalyvavo 28 000 žmonių visose 28 ES šalyse, reguliariai užsako pats parlamentas.

Respondentai buvo paprašyti surikiuoti pagal svarbą temas, kurias Europos Parlamentas turėtų svarstyti skubiausiai. 32 proc. žmonių įvardijo kovą su klimato kaita ir aplinkos, jūrų bei rūšių apsaugą. Antroje vietoje su 31 proc. liko kova su skurdu ir socialine atskirtimi, trečioje – kova su terorizmu ir organizuotu nusikalstamumu ES (24 proc.).

Prieš Madride prasidedant Pasaulio klimato konferencijai, tūkstančiai žmonių penktadienį visame pasaulyje protestavo prieš gresiančią klimato katastrofą. Šeši ir dešimties apklaustų europiečių mano, kad tokie klimato protestai iš tikrųjų turi kažkokį poveikį.

Daugiausiai apklaustųjų kovą su klimato šilimu kaip prioritetą įvardijo Skandinavijos šalyse. Švedijoje šis rodiklis buvo net 62 proc. Mažiausiai svarbi klimato tema yra bulgarams – tik 12 proc. jų tai pavadino EP prioritetu.

Europos Parlamentas ketvirtadienį simboliškai paskelbė „ekstremalią klimato padėtį“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kažkokia tryda vyksta toj Geiropoj ir tiek. Daugybę metų nematė ir staiga praregėjo.... kažin kokia bus sekanti tryda ? Gelbėsim drugelius \ Durnių laivas.....

...

Tai IŠJUNKIT pagaliau tas vėjo (velnio) jėgaines!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS