Argentina: Nepriklausomybės dieną šalyje vyko protesto akcijos prieš karantiną | Diena.lt

ARGENTINA: NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENĄ ŠALYJE VYKO PROTESTO AKCIJOS PRIEŠ KARANTINĄ

Argentinos Nepriklausomybės dieną, kuri švenčiama liepos 9-ąją, šalies sostinėje ir regionuose vyko protesto akcijos prieš karantiną ir vyriausybės sprendimus. Buenos Airėse manifestantai susirinko prie prezidento rūmų ir Obelisko – vieno iš svarbiausių miesto simbolių.

Dalis protestuotojų dalyvavo akcijoje neišlipdami iš savo automobilių, kurie iš esmės paralyžiavo eismą vienoje centrinių Buenos Airių magistralių. Susirinkusieji mojavo Argentinos vėliavomis ir plakatais, kurie skelbė: „Mes giname mūsų vertybes“, „Mes norime laisvės“, „Gana korupcijos“.

Kaip pranešė televizijos kanalas „Todo Noticias“, protesto akcijos taip pat vyko Santa Fė, Kordobos, Mendosos ir Tukumano provincijose. Manifestantai reikalavo, kad vyriausybė imtųsi papildomų priemonių gyventojams remti pandemijos sukeltos krizės sąlygomis, panaikintų prieš 112 dienų įvestus karantino apribojimus, neleidžiančius dirbti.

Apskritai protesto akcijos vyko ramiai, tik per manifestaciją Buenos Airėse keli demonstrantai užpuolė žurnalistus. Taip pat kilo nedidelių susirėmimų tarp pačių protestuotojų.

Pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Argentinoje buvo patvirtintas kovo 3 d. Kovo 20 d. buvo paskelbtas visuotinis karantinas. Birželio 4 d. prezidentas Albertas Fernandezas pranešė, kad daugelyje regionų atšaukiamas privalomos socialinės izoliacijos režimas. Sostinėje ir Buenos Airių provincijoje griežtas karantinas pratęstas iki liepos 17 d.

Iki šiol Argentinoje nustatyta daugiau kaip 90 tūkstančių užsikrėtimo koronavirusu atvejų, per 1,7 tūkst. infekuotųjų mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS