B. Pistoriusas: J. Stoltenbergo iniciatyva dėl 100 mlrd. eurų Ukrainai nusipelno dėmesio | Diena.lt

B. PISTORIUSAS: J. STOLTENBERGO INICIATYVA DĖL 100 MLRD. EURŲ UKRAINAI NUSIPELNO DĖMESIO

NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo pasiūlymas skirti Ukrainai 100 mlrd. eurų yra teisingas, tačiau jį reikia apsvarstyti.

Tai pareiškė Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas, ketvirtadienį Berlyne pristatydamas naujos karinės vadovybės struktūros ir Bundesvero reformos planus, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Dėl J. Stoltenbergo pasiūlymo skirti 100 mlrd. eurų Ukrainai: visa, kas prisideda prie darnaus ir patikimo bendradarbiavimo teikiant pagalbą Ukrainai, yra gera ir teisinga“, – sakė Gynybos ministerijos vadovas.

Tačiau jis pažymėjo, jog reikia užtikrinti, kad būtų išvengta tuo besirūpinančių struktūrų dubliavimosi ar net patrigubėjimo, nes partneriams gresia pavojus „įklimpti“ jose. Be to, reikia gerai paskaičiuoti, kas ir už kokią sumą jau suteikė pagalbą, įvertinti, kaip gali atrodyti įsipareigojimų paskirstymas.

„Tačiau patį požiūrį laikau tikrai vertu dėmesio“, – teigė B. Pistoriusas.

Anksčiau apie būtinybę vengti pagalbos Ukrainai mechanizmų dubliavimo kalbėjo ir Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock, kuri trečiadienį ir ketvirtadienį dalyvavo NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje.

Paprašytas pakomentuoti VFR kanclerio Olafo Scholzo atsisakymą perduoti Ukrainai raketų „Taurus“, B. Pistoriusas atsakė, kad vyriausybės vadovas jau viską pasakė šia tema.

Kaip anksčiau buvo pranešta, NATO generalinis sekretorius J. Stoltenbergas pasiūlė per penkerius metus skirti Ukrainai 100 mlrd. eurų.

Gairės: NATO, Jensas Stoltenbergas, 100 mlrd. Ukrainai, karas Ukrainoje, Borisas Pistoriusas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS