Baltarusijos opozicijos lyderė susitiks su Baltųjų rūmų atstovais | Diena.lt

BALTARUSIJOS OPOZICIJOS LYDERĖ SUSITIKS SU BALTŲJŲ RŪMŲ ATSTOVAIS

Penktadienį JAV prezidento Joe Bideno administracija paskelbė, kad Baltųjų rūmų atstovai kitą savaitę susitiks su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja, praneša AFP.

„Pasaulį įkvepia Baltarusijos žmonės ir Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja – jie ir toliau drąsiai reikalauja svarbaus balso dėl savo šalies ateities žiaurių represijų akivaizdoje“, – sakė JAV atstovas.

„Baltųjų rūmų aukšto rango pareigūnai laukia susitikimo su ponia S. Cichanouskaja, kai ji kitą savaitę lankysis Vašingtone. JAV remia ją ir Baltarusijos žmones ir toliau rems jų demokratinius siekius“, – teigė JAV atstovas.

Baltarusijoje tęsiasi susidorojimas su opozicija – penktadienį buvo įkalinta 11 studentų ir apieškoti 18 žurnalistų namai.

Masiniai protestai prieš valdžią kilo po 2020 m. rugpjūčio mėnesį vykusių prezidento rinkimų, kuriuos apsiskelbė laimėjęs Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis Baltarusijai jau beveik tris dešimtmečius.

S. Cichanouskaja rinkimuose dalyvavo vietoj savo vyro, kurį režimas įkalino. Ji teigė laimėjusi prezidento rinkimus ir apkaltino A. Lukašenką klastojus rezultatus.

Netrukus po to S. Cichanouskaja buvo priversta išvykti iš Baltarusijos ir šiuo metu gyvena Lietuvoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Katinas

Valkata isplaus grindis paskui nuciulps ir vel i lietuvele

Ji kada

Šypsosi ar šimašius pavogė šypsena.

Ūsus

Nusiskusk.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS