Beveik 1,5 mln. eurų per tris dienas: slovakai renka pinigus Ukrainai | Diena.lt

BEVEIK 1,5 MLN. EURŲ PER TRIS DIENAS: SLOVAKAI RENKA PINIGUS UKRAINAI

Kelios Slovakijos organizacijos pradėjo lėšų rinkimo kampaniją „Amunicija Ukrainai“, per tris dienas surinkta beveik 1,5 mln. eurų.

Tai pranešė leidinys „Euractive“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Taip organizacijos nori paremti Čekijos iškeltą pagalbos Ukrainai iniciatyvą, prie kurios Slovakijos vyriausybė atsisakė prisijungti.

„Mes negalime taikstytis su tuo, kad mūsų vyriausybė atsisako padėti mūsų kaimynei. Įrodykime, kad Slovakija nėra baili ir yra teisingoje istorijos pusėje, organizuodami pilietinį lėšų šaudmenims rinkimą. Padėkime Ukrainai, nepaisydami mūsų prorusiškos vyriausybės“, – rašo organizatoriai oficialioje lėšų rinkimo akcijos svetainėje, kuri buvo atidaryta antradienį.

Tarp lėšų rinkimo kampanijos iniciatorių – organizacijos „Mier Ukrajine“, „Darček pre Putina“, „Donio“ ir „All4Ukraine“.

Kampaniją palaiko ir daug Slovakijos visuomenės veikėjų, tarp jų – beveik šimtametis Otto Šimko, buvęs partizanas ir Vokietijos koncentracijos stovyklų kalinys Antrojo pasaulinio karo metais.

„Negalima buvo derėtis su agresoriais, juos reikėjo nugalėti. Ši Antrojo pasaulinio karo patirtis taikytina ir Ukrainai", – vaizdo įraše iniciatyvai remti pareiškė veteranas.

Lėšų rinkimą taip pat palaiko buvęs užsienio reikalų ministras ir provakarietiškas diplomatas Ivanas Korčokas, kuris balandžio 6 d. antrajame prezidento rinkimų rate pralaimėjo Peteriui Pellegriniui.

„Kodėl palaikau šią iniciatyvą? Viskas labai paprasta. Mūsų artimiausia kaimynė buvo užpulta, ji ginasi, o tai neįmanoma be ginklų. Karas gali baigtis iškart – kai Rusija nutrauks agresiją. Ukrainos rėmimas nėra karo tęsimas, tai – kaimynės egzistencijos palaikymas“, – sakė politikas.

Nors daugiau kaip 20 šalių prisijungė prie Čekijos iniciatyvos nupirkti Kyjivui sviedinių, Slovakijos vyriausybė nusprendė neprisidėti prie jos, teigdama, kad konfliktas „neturi karinio sprendimo“ ir kad „ginklų siuntimas į Ukrainą tik pratęsia karą“.

Kaip jau buvo pranešta, Čekijos iniciatyvą dėl šaudmenų pirkimo ES nepriklausančiose šalyse vasario pradžioje ES viršūnių susitikime pristatė jos ministras pirmininkas Petras Fiala. Vėliau Miuncheno saugumo konferencijoje Čekijos prezidentas Petras Pavelas pareiškė, kad būtų galima trečiosiose šalyse nupirkti Ukrainai 800 tūkst. artilerijos sviedinių.

Pirmieji šaudmenys, nupirkti realizuojant Čekijos iniciatyvą, turėtų pasiekti Ukrainą ne vėliau kaip birželio mėnesį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tam buožgalviui-aborto liekanai

>>Tam dviems.>>>>>> Vieną tekstą įsikalei į galvą ir rašai apie save. Niekinga. Negražu taip kalbėti ) ir iš tiesų kaip pats rašai "rašliavoji visokius nesąmoningus žodžių kratinius " ir dar su klaidom. Kiek klasių baigei ,kad esi nemokša )?)

Tam dviems

Klausyk tu vatingalvi buožgalvi neišnešiotas savo motinos aborto liekana pampersus pasikeisk nes matosi kad myžalai visai smegenis užspaudė todėl ir rašliavoji visokius nesamoningus žodžiu kratinius

Anonimas

GERIAU PAAUKOTŲ SAVO NAŠLAIČIAMS O NEDQRYTŲ DAR NAŠLAIČIŲ UKRAINOJE....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS