Bulgarija įtraukta į tarptautinį „pilkąjį“ pinigų plovimo sąrašą | Diena.lt

BULGARIJA ĮTRAUKTA Į TARPTAUTINĮ „PILKĄJĮ“ PINIGŲ PLOVIMO SĄRAŠĄ

Pasaulinė kovos su pinigų plovimu priežiūros institucija Finansinių veiksmų darbo grupė (FAFT) penktadienį pranešė, kad įtraukė ES narę Bulgariją į „pilkąjį sąrašą“ šalių, kurių stebėsena sustiprinta.

Į pilkąjį sąrašą įtrauktos šalys turi „strateginių trūkumų“ kovojant su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu, tačiau bendradarbiauja su FATF, kad ištaisytų trūkumus, ir joms taikoma griežtesnė stebėsena.

Bulgarija įtraukta į sąrašą, kuriame yra dar 22 valstybės, o Panama ir Kaimanų salos iš jo buvo išbrauktos.

Daugiau kaip 200 šalių ir jurisdikcijų yra įsipareigojusios įgyvendinti FATF rekomendacijas, o ši reguliariai vertina jų pastangas kovoti su pinigų plovimu, terorizmo finansavimu ir ginklų platinimu.

FATF taip pat yra sudariusi „juodąjį sąrašą“, į kurį įtrauktos valstybės, laikomos didelės rizikos jurisdikcijomis.

Šalys raginamos taikyti atsakomąsias priemones Iranui ir Šiaurės Korėjai, kad apsisaugotų nuo pinigų plovimo, terorizmo finansavimo ir ginklų platinimo. O Mianmaro atžvilgiu šalių prašoma taikyti sustiprintą visapusišką patikrinimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jei tikrai norėtų sustabdyti pinigų plovimą,

Uždraustų visus ofšorus. Būtent per juos ir vyksta visa kriminalinė veikla. Tiesiog turtingiausi sugalvojo kaip paslėpti savo turtus. Ir tiek.

Vygis

Svarbiausia kad Iranas negautu pinigu, nes jie baisiausi pasaulyje teroristai. Kodel? Nes jie pries zydus, t.y pries Izraeli. O bankus pasaulyje valdo zydai. Ju prieziura valdo zydai. Stai ir atsakymas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS