D. Tuskas: Lenkija sieks kuo griežtesnių ES sankcijų Rusijai | Diena.lt

D. TUSKAS: LENKIJA SIEKS KUO GRIEŽTESNIŲ ES SANKCIJŲ RUSIJAI

ES rengia naują, jau 13-ąjį, sankcijų paketą Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą. ES vadovai nori jį priimti iki vasario pabaigos, minint antrąsias 2022 metų vasario 24 dieną prasidėjusio karo metines.

Kalbėdamas Briuselyje po ketvirtadienį įvykusio ES Tarybos aukščiausiojo lygio susitikimo, Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas sakė apie šiuo metu vykstančias derybas dėl sankcijų su Europos Komisija: „Mes, žinoma, turime savo pasiūlymų, kurie susiję su įvairiais dalykais, pavyzdžiui, su embargu atominių elektrinių kurui. Tai nėra taip paprasta, nes, kaip žinome, daugelis šalių, teikiančių pagalbą Ukrainai, tuo pat metu yra gana stipriai priklausomos nuo atominėms jėgainėms skirto kuro, kuris atkeliauja iš Rusijos“.

D. Tuskas sakė, kad Lenkija visada reikalavo kuo griežtesnių sankcijų Maskvai. Jis atsisakė pasakyti, ar tikisi, kad Lenkijos reikalavimai bus patenkinti, tačiau pažadėjo, kad „Lenkija tikrai primygtinai reikalaus kuo platesnio rinkinio šiame naujajame sankcijų pakete“, pridurdamas, kad Varšuva taip pat toliau sieks, kad Kyjivui būtų perduotas konfiskuotas Rusijos turtas.

ES praėjusių metų gruodį priėmė 12-ąjį sankcijų Rusijai paketą.

 

Gairės: Lenkija, Donaldas Tuskas, ES, karas Ukrainoje, sankcijos Rusijai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS