Danija iš atvykstančiųjų reikalaus neigiamo testo | Diena.lt

DANIJA IŠ ATVYKSTANČIŲJŲ REIKALAUS NEIGIAMO TESTO

Danija ketvirtadienį paskelbė, kad užsieniečiai, norintys atvykti į šalį, privalės pateikti neigiamą COVID-19 testą, nepriklausomai nuo asmens skiepijimo statuso.

Šis reikalavimas įsigalios gruodžio 27 dieną. Kaimyninės šalys – Švedija ir Suomija – panašius reikalavimus paskelbė anksčiau šią savaitę.

Pagal naująsias taisykles, visi nepiliečiai ir nerezidentai, norintys atvykti į šalį, turės pateikti neigiamą PGR testą, atliktą per 72 valandas, arba neigiamą greitąjį antigeno testą, atliktą per 48 valandas, pranešė Danijos sveikatos ministerija.

Naujasis reikalavimas netaikomas žmonėms, galintiems įrodyti, kad pasveiko nuo COVID-19, vaikams ir pasienio regione gyvenantiems žmonėms.

Danijos gyventojai, grįžtantys į šalį, turi atlikti testą prieš grįžimą arba 24 valandas po grįžimo.

Numatyta, kad taisyklės galios bent iki 2022 metų sausio 17 dienos, o jų nesilaikymas užtrauks 3 500 Danijos kronų (470 eurų) baudą.

Danija pastarosiomis savaitėmis stengėsi suvaldyti beprecedentį COVID-19 atvejų augimą, o praėjusią savaitę naujų atvejų padaugėjo 50 proc., palyginti su ankstesne, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.

Šalies sveikatos apsaugos ministras antradienį pareiškė, kad labiau užkrečiama omikron atmaina tapo dominuojanti šalyje, praėjus mažiau nei mėnesiui po to, kai ji pirmą kartą buvo aptikta, o per 24 valandas buvo užfiksuotas rekordinis 13 558 atvejų skaičius.

5,8 mln. gyventojų turinčioje šalyje iš viso registruoti 673 807 užsikrėtimo COVID-19 atvejai ir 3 173 susijusios mirtys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS