Danijoje nuo pirmadienio vėl įvedamas reikalavimas dėvėti kaukes | Diena.lt

DANIJOJE NUO PIRMADIENIO VĖL ĮVEDAMAS REIKALAVIMAS DĖVĖTI KAUKES

Danijos vyriausybė, susirūpinusi sparčiai didėjančiu COVID-19 atvejų skaičiumi, nuo pirmadienio atnaujina reikalavimą žmonėms dėvėti apsaugines veido kaukes.

Reikalavimas bus taikomas kasdienėje aplinkoje, pavyzdžiui, viešajame transporte ar apsipirkinėjant.

Šiam žingsniui Danijos parlamento Epidemijų komiteto dauguma pritarė vėlyvą ketvirtadienio vakarą, gavusi Danijos vyriausybės ir kai kurių komiteto narių prašymą, transliuotojui TV2 sakė keli komiteto nariai.

Vyriausybė nepateikė rekomendacijos, ar mažmeninės prekybos darbuotojai taip pat turėtų dėvėti kaukes.

Naujausiomis taisyklėmis taip pat sutrumpinamas testų galiojimo laikotarpis, TV2 sakė sveikatos apsaugos ministras Magnusas Heunicke. Neigiami PGR testai galios tik 72 valandas, o greitieji testai – 48 valandas, t. y. abiem atvejais sutrumpės 24 valandomis.

Danai jau kelis mėnesius neprivalo dėvėti kaukių viešose vietose, o paskutiniai šalyje likę apribojimai buvo panaikinti rugsėjo viduryje.

Tačiau prieš dvi savaites vyriausybė vėl įvedė reikalavimą žmonėms naudoti COVID-19 pasą, nes padaugėjo užsikrėtimo atvejų. Pasas leidžia žmonėms įrodyti, kad jie buvo paskiepyti, pasveiko arba jų testas buvo neigiamas, kad galėtų lankytis, pavyzdžiui, koncertuose ar restoranuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Slogos,peršalimo nemoka žmonės gydytis,joks omikronas.Atsipeikėkite,susirgsite del tu skudurų nešiojimo .

tai

tik pablogins padeti bt jei ju ten sausakimsa bei nusmurgeliu valkatu tai reiketu ives rusiavimo tarnyba ir nusmurgeliu neisileis arba nustatyt laika pagal higienos reikalavimus ns visa si uzkrata platina butent tie is karstu krastu ngrai arabai ir kt nevalyvos padermes kuriu jau 100i miljonu===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS