Dėl naujų koronaviruso atmainų nerimaujanti Vokietija griežtina karantiną | Diena.lt

DĖL NAUJŲ KORONAVIRUSO ATMAINŲ NERIMAUJANTI VOKIETIJA GRIEŽTINA KARANTINĄ

Vokietija antradienį sugriežtino dalinį karantiną ir pratęsė jį iki vasario 14 dienos, o kanclerė Angelai Merkel įspėjo, kad pasienyje vėl gali būti vykdomi patikrinimai, siekiant užkirsti kelią plisti naujoms koronaviruso atmainoms, kurios, manoma, yra labiau užkrečiamos.

Po kelias valandas trukusių krizinių derybų su 16-os Vokietijos žemių premjerais kanclerė sakė, jog naujausi suvaržymai yra būtini kaip „atsargumo priemonė dėl mūsų šalies, mūsų piliečių sveikatos bei ekonomikos“.

A. Merkel ir žemių premjerai sutarė, jog parduotuvėse ir viešajame transporte bus privaloma dėvėti medicinines kaukes. Tai reiškia, kad bus leidžiamos tik chirurginės kaukės arba FFP2 tipo respiratoriai.

Jie taip pat sakė, kad darbdaviai privalo sudaryti sąlygas darbuotojams dirbti iš namų, jei tai įmanoma. Anksčiau įmonės buvo raginamos imtis žingsnių sumažinti biuruose dirbančių darbuotojų skaičių, kad kuo mažiau žmonių naudotųsi viešuoju transportu.

„Visoms mūsų pastangoms suvaldyti viruso plitimą grėsmę kelia rimtas pavojus“, – sakė kanclerė žurnalistams, turėdama galvoje naują koronaviruso atmainą, paskatinusią susirgimų šuolį Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje.

„Dar yra laiko pavojui suvaldyti, – sakė ji. – Turime veikti dabar.“

Vokietija lapkritį uždarė restoranus, pramogų bei sporto objektus. Gruodžio viduryje, siekiant pažaboti sparčiai augantį sergamumą, taip pat buvo uždarytos mokyklos ir dauguma parduotuvių. Jos liks uždarytos bent iki vasario 14 dienos.

A. Merkel atstovas spaudai Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) anksčiau sakė, kad šios priemonės padėjo išlyginti COVID-19 atvejų kreivę, ir pažymėjo, kad intensyviosios terapijos skyriuose gydomų pacientų skaičius šiek tiek sumažėjo.

Kanclerės ir žemių premjerų derybos buvo savaite paankstintos, būgštaujant dėl naujų koronaviruso atmainų, neseniai aptiktų JK ir Pietų Afrikoje.

A. Merkel sakė, kad ketvirtadienį vyksiančiame Europos Sąjungos viršūnių susitikime paragins imtis „sinchronizuotų priemonių“ naujų koronaviruso atmainų plitimui pažaboti.

Kanclerė įspėjo, kad didžiausia Europos ekonomika gali būti priversta grąžinti sienų kontrolę, jei jos kaimynės nepasieks bendro susitarimo.

„Jei šalys nuspręstų eiti skirtingais keliais... turime būti pasiruošę pasakyti, kad grąžiname sienų kontrolę. Nenorime to, norime pasiekti susitarimą su partneriais“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS