Per dvi pastarąsias paras – beveik 450 mėginimų nelegaliai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną | Diena.lt

PER DVI PASTARĄSIAS PARAS – BEVEIK 450 MĖGINIMŲ NELEGALIAI KIRSTI LENKIJOS IR BALTARUSIJOS SIENĄ

Per dvi pastarąsias paras iš Baltarusijos į Lenkiją mėgino nelegaliai patekti beveik 450 migrantų. Tai trečiadienį pranešė Lenkijos sienos apsaugos tarnyba.

Incidentai užfiksuoti Palenkės vaivadijos Dubiče Cerkevnės ir Bialovežos kaimų apylinkėse.

Į Lenkijos pareigūnus buvo mėtomi akmenys ir pagaliai, purškiamos dujos.

Lenkijos sienos apsaugos tarnyba skelbia pranešimus kas dvi dienas, todėl trečiadienio suvestinėje buvo pateikta informacija apie pirmadienio incidentus, kai vienas pareigūnas buvo sužeistas į jį mesto pagalio ir atsidūrė ligoninėje dėl galvos traumos, o kitą sužeidė į koją iš laidynės paleistas akmuo.

Pasak Palenkės vaivadijos sienos apsaugos būrio atstovės spaudai majorės Katarzynos Zdanowicz, abu incidentai įvyko sienos ruože Bialovežos apylinkėse.

Palenkės vaivadijos policija pranešė, kad trečiadienį, apie 5.30 val., Bialovežos apylinkėse prie sienos su  Baltarusija policijos patrulis buvo apmėtytas akmenimis. Nė vienas iš policininkų nenukentėjo, apgadinti du policijos automobiliai.

Nuo gegužės pradžios užfiksuota apie 8 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną, nuo metų pradžios – daugiau kaip 17 tūkst.

Užpernai 186 km ruože pasienyje su Baltarusija buvo pastatyta 5,5 m aukščio plieninė užtvara, kuri yra pagrindinis šios sienos apsaugos nuo nelegalios migracijos elementas. Ją papildo kamerų ir jutiklių sistema, padedanti kontroliuoti 206 km ilgio sienos ruožą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS