E. Macronas vakcinas propaguoja „TikTok“ ir „Instagram“ tinkluose | Diena.lt

E. MACRONAS VAKCINAS PROPAGUOJA „TIKTOK“ IR „INSTAGRAM“ TINKLUOSE

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį „išėjo“ į socialinius tinklus „TikTok“ ir „Instagram“ kovoti su dezinformacija apie vakcinas nuo COVID-19, nes šalyje jau tris savaitgalius vyko demonstracijos dėl daug ginčų keliančio sveikatos paso.

E. Macronas paskelbė neilgą vaizdo įrašą, kuriame, vilkėdamas juodus marškinėlius vietoj savo įprastinio tamsaus kostiumo ir kaklaraiščio, iš prezidento atostogų rezidencijos Pietų Prancūzijoje dar kartą kalbėjo apie tai, kad vakcinos yra „vienintelis ginklas“, galintis atremti ketvirtąją koronaviruso bangą, ir ragino savo klausimus ar abejones išsakyti tiesiai jam.

Jis kalbėjo po to, kai maždaug 200 tūkst. žmonių šeštadienį protestavo visoje Prancūzijoje.

Protestai buvo didžiausi nuo tada, kai E. Macronas praėjusį mėnesį paskelbė, kad žmonės turės pateikti skiepijimo įrodymus, neigiamą COVID-19 testą ar būti neseniai persirgus, kad galėtų patekti į daugumą muziejų, kino teatrų ir sporto vietų.

Nuo rugpjūčio 9 dienos šios taisyklės bus taikomos barams, restoranams, tolimojo susisiekimo traukiniams ir prekybos centrams.

Iki šiol 42,6 mln. žmonių Prancūzijoje yra gavę bent vieną vakcinos dozę. Tai sudaro 63,2 proc. populiacijos. Iš jų 35,7 mln. yra visiškai paskiepyti.

Sekmadienį buvo užregistruota dar 19 600 infekcijų, o dar birželio viduryje jų buvo mažiau nei 5 000. Šis augimas daugiausia susijęs su delta atmainos plitimu.

Vyriausybės COVID-19 patariamojo komiteto pirmininkas Alainas Fischeris pirmadienį sakė manantis, kad 90 proc. vakcinacijos lygis tarp vyresnių nei 12 metų asmenų, reikalingas bandos imunitetui, gali būti pasiektas „rudens pradžioje“.

Nuo pandemijos pradžios Prancūzijoje mirė beveik 112 000 žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS