Ekspertas: Vakarų šalių sandėliuose yra daug nebenaudojamų ginklų, kurie praverstų Ukrainai | Diena.lt

EKSPERTAS: VAKARŲ ŠALIŲ SANDĖLIUOSE YRA DAUG NEBENAUDOJAMŲ GINKLŲ, KURIE PRAVERSTŲ UKRAINAI

JAV ir Europos šalių sandėliuose yra nebenaudojamų oro gynybos priemonių, kurios galėtų padėti Ukrainai, o ypač Charkivui, apsiginti nuo priešo smūgių. Tai televizijos kanalui „Kyev24“ pareiškė „Informacinio pasipriešinimo“ grupės karinis-politinis apžvalgininkas Oleksandras Kovalenka, praneša UNIAN.

„Jei kalbėsime apie oro gynybos priemones, tai jų Europos šalyse yra. Ir ne tik kovinio budėjimo formatu. Yra daug oro gynybos priemonių, kurios buvo išimtos iš ginkluotės ir laikomos sandėliuose bei saugyklose. Jas būtų galima suremontuoti, atlikti bazinę priežiūrą ir išsiųsti į Ukrainą“, – pažymėjo ekspertas.

Anot jo, prie jų galima priskirti mažo, vidutinio ir didelio nuotolio kompleksus.

„Pavyzdžiui, mažo nuotolio zenitinių raketų kompleksai „Roland“ arba "MIM-72 Chaparral" buvo išimti iš ginkluotės Vokietijoje, Europos šalyse, JAV. Bet jų yra sandėliuose. Juos galima suremontuoti ir perduoti Ukrainai, taip patenkinant bent jau mažo nuotolio kompleksų poreikį. Beje, Charkivui tai labai aktuali tema ir ji ne mažiau aktuali nei oro gynybos kompleksai „Patriot“. Netgi sakyčiau, kad Charkivui pirmiausia reikia užtikrinti mažą ir vidutinį nuotolį, o jau vėliau – „Patriot“, – pažymėjo O. Kovalenka.

Gairės: karas Ukrainoje, Vakarai, oro gynyba, Oleksandras Kovalenka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS