ES teismas netenkino „Google“ skundo dėl EK skirtos 2,4 mlrd. eurų baudos | Diena.lt

ES TEISMAS NETENKINO „GOOGLE“ SKUNDO DĖL EK SKIRTOS 2,4 MLRD. EURŲ BAUDOS

ES Bendrasis Teismas trečiadienį patvirtino Europos Komisijos skirtą 2,4 mlrd. eurų baudą bendrovei „Google“ už piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi internetinės prekybos sektoriuje, taip paremdamas ES siekį pažaboti JAV technologijų milžinę.

Atmesdamas „Google“ skundą, teismas pritarė ES vykdomosios valdžios institucijos nuomonei, kad „Google Shopping“ suteikė sau neteisėtą pranašumą. Liuksemburge įsikūrusio teismo teisėjai nustatė, kad „Google“, grąžindama paieškos rezultatus, pažeidė antimonopolines taisykles, kai teikė pirmenybę „savo pačios prekių kainų palyginimo paslaugai konkuruojančių paslaugų atžvilgiu“, sakoma oficialiame teismo pranešime žiniasklaidai.

Bendrovė „Google“ teigė, kad byla susijusi su „labai konkrečiais faktais“ ir kad 2017 metais ji įvykdė Komisijos sprendimą, pakeisdama savo paslaugos veikimo būdą. Dabar bendrovė nagrinėja ES Bendrojo Teismo sprendimą, sakė „Google“ atstovė žiniasklaidai Emily Clarke.

Sprendimą dar galima apskųsti bloko aukščiausiajai teisminei institucijai – Europos Teisingumo Teismui.

Komisijos atstovė žiniasklaidai Arianna Podesta sakė, kad šiuo sprendimu siunčiama „aiški žinia, jog „Google“ elgesys buvo neteisėtas“. Pasak A. Podestos, Komisija ir toliau „naudosis visomis turimomis priemonėmis“, kad reguliuotų didelių technologijų bendrovių veiklą ES bendrojoje rinkoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS