G. Schröderis: V. Putinas nori rasti sprendimą derybomis | Diena.lt

G. SCHRÖDERIS: V. PUTINAS NORI RASTI SPRENDIMĄ DERYBOMIS

Buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schröderis teigia, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirengęs diplomatiniam sureguliavimui su Ukraina.

Buvęs VFR vyriausybės vadovas tai pareiškė interviu portalui „stern.de“.

G. Schröderis patvirtino, kad praėjusią savaitę jis buvo susitikęs su V. Putinu.

„Gera naujiena yra tai, kad Kremlius nori rasti sprendimą derybomis. Derybos dėl Ukrainos ir Rusijos konflikto jau vyko, pavyzdžiui, Stambule kovo mėnesį. Turkai buvo labai naudingi, kadangi jie dalyvavo derybose dėl grūdų tiekimo. Kol kas tai labai naudinga. Pirmas laimėjimas yra susitarimas dėl grūdų, galbūt pamažu pavyks išplėsti jį iki ugnies nutraukimo“, - samprotavo buvęs Vokietijos kancleris.

G. Schröderis taip pat pareiškė esąs už Vokietijos tarpininkavimą sureguliavimo procese. Jo manymu, šiuo metu Berlyno pastangos yra nepakankamos.

„Be abejo, Vokietijai ir jos federalinei vyriausybei tenka ypatinga atsakomybė, kaip ir Prancūzijai. Man susidaro įspūdis, kad dabar daroma nepakankamai. Aišku viena: be derybų nieko nebus“, – tvirtino ekskancleris.

Praėjusią savaitę buvo pranešta, kad G. Schröderis atvyko į Maskvą „atostogauti“.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas tada neatmetė, kad buvęs kancleris susitiks su Rusijos prezidentu.

G. Schröderis pasmerkė Rusijos įsiveržimą į Ukrainą kaip nepateisinamą, bet V. Putino nekritikavo. Tokia pozicija sulaukė neigiamo daugelio Vokietijos politinių jėgų vertinimo.

Gairės: Gerhardas Schröderis, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, derybos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS