Graikija ir Malta nori teisės į veiksmingą sienų apsaugą ir migrantų išstūmimą | Diena.lt

GRAIKIJA IR MALTA NORI TEISĖS Į VEIKSMINGĄ SIENŲ APSAUGĄ IR MIGRANTŲ IŠSTŪMIMĄ

Graikija ir Malta pasilieka teisę toliau veiksmingai saugoti savo sienas nuo nelegalios migracijos ir siųsti migrantus atgal į jų kilmės šalis.

Tai po penktadienį Maltoje įvykusio susitikimo pareiškė už migraciją atsakingi abiejų šalių ministrai Notis Mitarachis ir Byronas Camilleris.

Abu ministrai reikalauja, kad naujuoju ES migracijos įstatymu, dėl kurio šiuo metu deramasi, būtų užtikrintas vienodas į ES atvykstančių migrantų paskirstymas, sakė N. Mitarachis.

„Naujasis Europos migracijos ir prieglobsčio paktas, dėl kurio deramasi, nėra išankstinė sąlyga priemonėms išorės santykių, sienų kontrolės ir grąžinimo srityse“, – pridūrė N. Mitarachis.

Ministras aiškiai neužsiminė apie vadinamuosius išstūmimus, kurie vyksta tarp Turkijos pakrantės ir Graikijos salų, Graikijos valdžios institucijoms tylint.

Pranešama, kad Graikijos vyriausybė pastaraisiais mėnesiais sustiprino savo pakrančių apsaugą prie sienos su Turkija. Laivai su migrantais ne kartą buvo priversti grįžti atgal į Turkiją.

Pagal tarptautinę teisę išstūmimas, išsiuntimas iš šalies prieš tai neišnagrinėjus prieglobsčio prašymo, laikomas neteisėtu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kaunas

.....tie dabartiniai "didieji naktiniai azijos -afrikos tautu kraustytojai " tie dabartiniai prie ES sienu tai veltedziu ir teroristu grupuotes... Ir N.Mitarachis labai teisus ---mes xx! amziuje turime tureti teise apginti SAVO valstybe nuo veltedziu..tinginiu JIEnustekeno savo krashtus. ,nugyveno,nieko nesukurdami ;;;ar pastate ka nors vertingo jie savo shalyse???? ne ...shliauziantis tinginiu MARAS

Anonimas

O kokio velnio milijonas lietuvių issikraustė į Europą ? Del to pačio ir negrai migruoja...tik jų darosi labai daug, nebesutelpa Afrikoje ..O kai dar atsibasto jankių teroristai ir pradeda mokyti "demokratijos"- belieka tik bėgti...

to ttt

Didỹsis tautu kráustymasis. Girdejai apie toki?:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS