Į Kyjivą atvyko Nyderlandų gynybos ministrė | Diena.lt

Į KYJIVĄ ATVYKO NYDERLANDŲ GYNYBOS MINISTRĖ

Į Ukrainą su vizitu atvyko Nyderlandų gynybos ministrė Kajsa Ollongren.

Tai pirmadienį „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis, kuriuo remiasi  „Ukrinform“.

„Susitikau Kyjive su Nyderlandų gynybos ministre Kajsa Ollongren. Pirmiausia padėkojau už paramą stiprinant Ukrainos oro gynybą. Pažymėjau Nyderlandų iniciatyvą kartu su partneriais tiekti Ukrainai oro gynybos sistemas „Patriot“. Taip pat tikimės, kad kuo greičiau bus perduota lėktuvų F-16, kurie padės apsaugoti žmones ir infrastruktūrą“, – parašė jis.

Pasak D. Šmyhalio, „per susitikimą su ministre aptarėme bendra ginkluotės gamybą ir keitimąsi technologijomis“. Tarp pokalbio temų buvo ir Pasaulio taikos viršūnių susitikimas Šveicarijoje. Premjeras pabrėžė, jog Ukraina vertina tai, kad Nyderlandai forume bus atstovaujami aukščiausiu lygiu.

„Dar viena svarbi tema – Ukrainos euroatlantinė integracija. Mes pasikliaujame aktyviu Nyderlandų tarpininkavimu tolesniame darbe su svarbiausiais Aljanso partneriais visapusiškos paramos mūsų valstybei klausimais“, – pridūrė premjeras.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Nyderlandų gynybos ministerija investuoja 54 mln. eurų į karinių bepiločių orlaivių gamybos pajėgumų didinimą, kad padėtų Ukrainai.

Gairės: Kyjivas, vizitas, Nyderlandų gynybos ministrė, Kajsa Ollongren, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS