Imasi veiksmų: Malaizija atsikratys 150 konteinerių su plastiko atliekomis | Diena.lt

IMASI VEIKSMŲ: MALAIZIJA ATSIKRATYS 150 KONTEINERIŲ SU PLASTIKO ATLIEKOMIS

Malaizijos vyriausybė pradėjo 150 neteisėtai įvežtų konteinerių su plastiko atliekomis grąžinimo šalims, iš kurių jie buvo atgabenti, procesą. Tai pirmadienį per spaudos konferenciją pranešė energetikos, mokslo, technologijų, aplinkos ir klimato kaitos ministrė Yeo Bee Yin.

„Vyriausybė imsis ryžtingų priemonių prieš nelegalų konteinerių su plastikinėmis atliekomis įvežimą į šalies uostus“, – cituoja jos žodžius laikraštis „The Straits Times“.

Pasak Yeo Bee Yin, šiuo metu „planuojama grąžinti 150 konteinerių, arba maždaug 3,7 tūkstančio tonų“. „Visas krovinių grąžinimo išlaidas turės padengti arba eksportuotojai, arba vežėjai“, – patikslino ministrė.

Yeo Bee Yin pripažino, kad „procesas bus nelengvas, bet vyriausybė ketina priversti siuntėjus prisiimti visas išlaidas“. Daugiausia neteisėtai įvežtų krovinių tenka Didžiajai Britanijai, Singapūrui ir Prancūzijai, kur kas mažiau jų atgabenta iš Ispanijos, JAV, Japonijos ir kai kurių kitų šalių.

Malaizija nuo 2018 metų tapo pagrindine plastiko atliekų gabenimo kryptimi, kai Kinija įvedė šios rūšies importo draudimą.  

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS