Incidentas pas kaimynus: iš Baltarusijos į Lenkijos oro erdvę įskriejo nežinomas objektas | Diena.lt

INCIDENTAS PAS KAIMYNUS: IŠ BALTARUSIJOS Į LENKIJOS ORO ERDVĘ ĮSKRIEJO NEŽINOMAS OBJEKTAS

Lenkijos gynybos ministerija šeštadienį pranešė šalies oro erdvėje aptikusi iš Baltarusijos atskridusį objektą, tikriausiai stebėjimo balioną.

Socialiniame tinkle „Twitter“ ministerija parašė, kad objektas iš radiolokatorių ekranų dingo būdamas netoli Rypino miesto centrinėje Lenkijos dalyje, 143 km į šiaurės vakarus nuo Varšuvos.

Objekto ieško Teritorinės gynybos pajėgos, sakoma pranešime.

Paieškose netoli Rypino dalyvauja sraigtasparnis, dronas ir Teritorinių gynybos pajėgų karių grupės, televizijai TVN24 sakė ginkluotųjų pajėgų operatyvinės vadovybės atstovė kapitonė Ewa Zlotnicka (Eva Zlotnicka).

Objektas buvo pastebėtas penktadienį maždaug 20 val. 30 min. vietos laiku netoli Bialovežos, esančios prie Lenkijos sienos su Baltarusija. Objektas buvo stebimas radiolokatoriais, bet šeštadienį po vidurnakčio jo nebesimatė, sakė atstovė.

Nuo 2022 metų vasario 24-osios, kai Rusija pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą, įvyko dar du žinomi įsibrovimai į Lenkijos oro erdvę.

Lapkritį du lenkai žuvo šalies rytuose nukritus raketai. Incidentas įvyko Ukrainos oro pajėgoms bandant atremti Rusijos didelio masto ataką.

Gruodį Lenkijos teritorijoje nukrito kitas objektas, galbūt nuklydusi rusų raketa, bet jis buvo surastas tik balandį – jį miške atsitiktinai pastebėjo viena jodinėjusi moteris. Po šio atsitikimo lenkų kariuomenė ir politinė vadovybė sulaukia daug klausimų apie tai, kaip Lenkija vykdo oro gynybą kilus naujoms grėsmėms dėl Rusijos karo Ukrainoje.

Prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) ir premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) apie gruodį įvykusį įsibrovimą į šalies oro erdvę buvo informuoti tik balandžio pabaigoje.

Nacionalinio saugumo biuras, patarinėjantis prezidentui saugumo ir gynybos klausimais, penktadienį pranešė, kad jo vadovas Jacekas Siewiera (Jacekas Severa) ir A. Duda apie tą objektą buvo informuoti balandžio 26-ąją. Biuras taip pat nurodė, kad minimas objektas gali būti rusų gamybos sparnuotoji raketa.

Pareigūnai yra sakę, kad toje vietoje, kur rastas objektas, sprogmenų pėdsakų nerasta.

Lenkų gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas) šią savaitę pareiškė, kad ginkluotųjų pajėgų operacijų vadas deramai neinformavo politinių lyderių. Kariuomenės vadai kritiką atmetė ir sakė, kad tinkamai atlieka savo pareigas.

Politinė opozicija ragina dėl šio reikalo atleisti M. Blaszczaką.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Cha,sukaukė kaZapėliai,

kaip apsišikusių vilkų gauja,savo šmaikštumą demonstruot.Kišit snukius-liksit be dantų,okupantai!

Vacka

Matomai, kietai buvo imigusi lenkeliu oro gynyba!...jei buvo "nežinomas objektas" (dronas/šnipinėjimo balionas..) pastebėtas pasienyje, kodėl nebuvo pakeltas nei vienas naikintuvas ?? matomai, Batka paprastai patikrino lenkų oro pajėgų "budrumą"....

Anonimas

turbut prasidejo pasauliu karas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS