Ispanijoje demontuota paskutinė F. Franco statula | Diena.lt

ISPANIJOJE DEMONTUOTA PASKUTINĖ F. FRANCO STATULA

Melilijos autonominiame mieste demontuota paskutinė Ispanijoje  diktatoriaus Francisco Franco (1892-1975) statula. Tai trečiadienį pranešė laikraštis „El Pais“.

Leidinio žiniomis, anksčiau autonominio miesto asamblėja pritarė pasiūlymui nugriauti monumentą, stovėjusį prie įėjimo į tenykštį uostą. Už šią iniciatyvą balsavo 14 deputatų, 10 parlamentarų susilaikė, vienas buvo prieš. Paminklas mieste atsirado 1978 metais.

F. Francas vadovavo Ispanijai nuo 1939 iki 1975 metų. Jis mirė ligoninėje Madride nuo širdies priepuolio 1975-aisiais, eidamas 83-iuosius metus.

Diktatorius buvo palaidotas Kritusiųjų slėnyje netoli Madrido. Šis memorialinis kompleksas buvo pradėtas statyti 1940 metais F. Franco įsakymu kaip monumentas, skirtas per pilietinį karą žuvusių ispanų atminimui. Statybos darbai buvo baigti tik 1958 metais. Iš ten 2019 metų spalio 24 d. F. Franco palaikai buvo perkelti į Mingorubijo kapines Madride.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Visai nieko

Tuo tarpu Rusijoje Lenino paminklai yra saugomi valstybes, o ir Stalino paminklams atstatyti duota zalia sviesa. Putino paminklai jau 5 irgi stovi. Pld0raškos pavaro.

Anonimas

Va toks likimas laukia daugelio veikėjų. Neišskiriant ir mūsų smetoninių ar dabartinių...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS