Italija skirs Ukrainai 140 mln. eurų infrastruktūrai atkurti | Diena.lt

ITALIJA SKIRS UKRAINAI 140 MLN. EURŲ INFRASTRUKTŪRAI ATKURTI

Italijos vyriausybė ruošia Ukrainai 140 mln. eurų ekonominės pagalbos paketą infrastruktūrai atkurti.

Tai Berlyne per Ukrainos atstatymo konferenciją pareiškė Italijos vicepremjeras, užsienio reikalų ministras Antonio Tajanis, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Italijos vyriausybė nusprendė skirti Ukrainai dar vieną paketą, 140 mln. eurų, infrastruktūrai atkurti – geležinkeliams, žemės ūkiui, sveikatos apsaugai, išminavimui ir kt.“, – sakė A. Tajanis.

Jis pridūrė, kad Berlyno konferencijoje planuojama pasirašyti Ukrainos ir Italijos memorandumus dėl bendradarbiavimo šiose srityse, ir pažymėjo, kad Italijos vyriausybė skatina šalies kompanijas prisijungti prie Ukrainos atstatymo.

„Mūsų kompanijos pasirengusios investuoti Ukrainoje ir čia (konferencijoje) yra didelė Italijos verslininkų delegacija... Esame pasiruošę būti lygiaverčiai Ukrainos partneriai ir sieksime, kad Ukraina taptų lygiateise Europos Sąjungos partnere ir ES vidaus rinkos dalimi“, – teigė italų diplomatas.

Jis taip pat pažymėjo Italijos dalyvavimą atkuriant kultūros objektus Ukrainoje.

„Italijai labai svarbu atstatyti Išganytojo Atsimainymo katedrą Odesoje, nes tai yra UNESCO paveldas. Mums svarbu remti Ukrainos kultūros paveldo atkūrimą, nes Ukraina yra Europos dalis“, – pabrėžė A. Tajanis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Europos Sąjunga rado teisinį būdą pervesti Ukrainai pajamas iš užblokuotų Rusijos aktyvų, todėl Ukraina jau šių metų liepą turėtų gauti pirmuosius 1,5 mlrd. eurų iš šių pajamų.

Gairės: Italija, karas Ukrainoje, infrastruktūra, UNESCO, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS