Izraelio teismas nurodė „Hamas“ sumokėti kompensaciją žuvusių paauglių šeimoms | Diena.lt

IZRAELIO TEISMAS NURODĖ „HAMAS“ SUMOKĖTI KOMPENSACIJĄ ŽUVUSIŲ PAAUGLIŲ ŠEIMOMS

Jeruzalės teismas nurodė Gazos Ruožą valdančiai islamistinei palestiniečių organizacijai „Hamas“ sumokėti milijoninę kompensaciją už grupės Izraelio paauglių žūtį 2014 metais.

Apygardos teismas nustatė, kad „Hamas“ nariai yra atsakingi už trijų žmonių nužudymą Vakarų Krante 2014 metais. Atstovas spaudai antradienį patvirtino praėjusį mėnesį priimtą teismo sprendimą.

Sprendime nurodoma, kad „Hamas“ žuvusiųjų šeimoms turi sumokėti 11,84 mln. dolerių dydžio sumą.

Trijų paauglių nužudymas 2014 metų vasarą sukėlė smurto bangą ir Gazos karą. Per 50 dienų trukusius mūšius žuvo 2 250 palestiniečių ir daugiau kaip 70 izraeliečių.

Proizraelietiška pilietinių teisių organizacija „Shurat Hadin“ pateikė ieškinį aukų artimųjų vardu ir iš pradžių reikalavo maždaug 161,6 mln. dolerių. Organizacija kritikavo kompensacijos išmoką kaip per mažą ir paskelbė, kad skųs sprendimą.

„Shurat Hadin“ atstovas sakė, kad priteista suma gali būti išskaičiuota iš Izraelio mokėjimų Palestinos savivaldai Vakarų Krante.

Izraelis renka mokesčius ir muitus Palestinos savivaldai. Atstovas sakė, kad Palestinos savivalda savo ruožtu kas mėnesį milijonus sumoka „Hamas“ organizacijai Gazos Ruože.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Artistai, o Izraelis ne???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS