J. Bidenas: JAV neapleis Ukrainos, yra dalykų, dėl kurių verta kovoti ir mirti | Diena.lt

J. BIDENAS: JAV NEAPLEIS UKRAINOS, YRA DALYKŲ, DĖL KURIŲ VERTA KOVOTI IR MIRTI

Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos neapleis Ukrainos, kurioje jau trečius metus tęsiasi karas su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.

„Mes nesitrauksime, nes jei taip padarytume, Ukraina bus pavergta ir tuo viskas nesibaigs“, –  išsilaipinimo Normandijoje per Antrąjį pasaulinį karą metinių minėjime teigė J. Bidenas.

„Ukrainos kaimynėms kils pavojus, kils grėsmė visai Europai“, – pridūrė jis, pavadindamas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną „tironu, siekiančiu dominuoti“.

Demokratijai iškilusi grėsmė

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį per ceremoniją, skirtą Antrojo pasaulinio karo D dienos metinėms paminėti, pareiškė, kad dabar demokratijai iškilusi didžiausia grėsmė per pastaruosius aštuonis dešimtmečius.

„Gyvename laikais, kai demokratijai visame pasaulyje kyla didesnis pavojus nei bet kuriuo metu nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos“, – sakė jis Pajūrio Kolvilyje Prancūzijoje.

„Izoliacionizmas nebuvo atsakymas prieš 80 metų ir nėra atsakymas šiandien“, – teigė jis.

Atiduodamas pagarbą 1944 metų birželį Normandijos paplūdimiuose kovojusiems JAV ir kitų sąjungininkų kariams, J. Bidenas pabrėžė, kad svarbiausia yra tvirti aljansai.

„Tai, ką sąjungininkai kartu padarė prieš 80 metų, gerokai pranoko viską, ką galėjome padaryti vieni“, – pareiškė jis.

„Tai buvo stiprus pavyzdys kaip aljansai – tikri aljansai – padaro mus stipresnius, ir meldžiu, kad mes, amerikiečiai, šios pamokos niekada nepamirštume“, – pridūrė jis.

Jis pareiškė, kad Jungtinės Valstijos neapleis Ukrainos, kurioje jau trečius metus tęsiasi karas su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.

„Mes nesitrauksime, nes jei taip padarytume, Ukraina bus pavergta ir tuo viskas nesibaigs“, – teigė J. Bidenas.

„Ukrainos kaimynėms kils pavojus, kils grėsmė visai Europai“, – pridūrė jis, pavadindamas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną „tironu, siekiančiu dominuoti“.

„Yra dalykų, dėl kurių verta kovoti ir mirti. Verta [kovoti] už laisvę. Verta [kovoti] už demokratiją“, – pabrėžė jis.

Jis gyrė NATO kaip „didžiausią karinį aljansą pasaulio istorijoje“.

„NATO yra vieningesnė nei bet kada anksčiau ir dar labiau pasirengusi palaikyti taiką“, – pasakė jis, siųsdamas žinią V. Putinui.

Gairės: karas Ukrainoje, JAV, Joe Bidenas, Vladimiras Putinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS