J. Borrellis: iki metų pabaigos Ukraina gaus iš ES 1 mln. 155 tūkst. sviedinių | Diena.lt

J. BORRELLIS: IKI METŲ PABAIGOS UKRAINA GAUS IŠ ES 1 MLN. 155 TŪKST. SVIEDINIŲ

Europos Sąjunga tikisi iki metų pabaigos perduoti Ukrainai 1 mln. 155 tūkst. artilerijos sviedinių, nes Bendrijos šalių gynybinis-pramoninis kompleksas stiprėja.

Tai trečiadienį Kyjive per bendrą su Ukrainos ministru pirmininku Denysu Šmyhaliu spaudos konferenciją pareiškė ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„ES gynybinis-pramoninis kompleksas toliau stiprėja: jau dabar galima konstatuoti, kad jo pajėgumai išaugo 40 proc. Taip pat galiu pateikti gana konkretų skaičių dėl šaudmenų (Ukrainai): iki šių metų pabaigos tikimės 1 mln. 155 tūkst.“, – sakė J. Borrellis.

Kreipdamasis į premjerą D. Šmyhalį, Europos diplomatijos vadovas pažymėjo, kad Ukraina, nors vyksta karas, turėtų tęsti reformų procesą kelyje į ES.

Kaip anksčiau buvo pranešta, Estijos gynybos ministras Hanno Pevkuras informavo, jog ES šalių gynybos ministrai neoficialiame susitikime sausio 31 d. susitarė, kad iki šių metų pabaigos ištesės pažadą patiekti Ukrainai 1 mln. artilerijos sviedinių.

H. Pevkuras patikslino, kad iki kovo pabaigos Ukrainai bus pristatyta daugiau kaip 500 tūkst. artilerijos sviedinių, o iki 2024 metų pabaigos – daugiau kaip 1,1 mln.

Gairės: ES, artilerijos sviediniai, parama Ukrainai, karas Ukrainoje, Josepas Borrellis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS