Japonijos imperatoriškoji šeima debiutavo socialiniuose tinkluose: susikūrė paskyrą instagrame | Diena.lt

JAPONIJOS IMPERATORIŠKOJI ŠEIMA DEBIUTAVO SOCIALINIUOSE TINKLUOSE: SUSIKŪRĖ PASKYRĄ INSTAGRAME

Japonijos imperatoriškoji šeima debiutavo socialinėje žiniasklaidoje, pirmadienį paskelbusi apie savo instagramo paskyrą.

Imperatoriškojo dvaro biuras naująją instagramo paskyrą reklamavo surežisuotomis nuotraukomis ir trumpais vaizdo įrašais, kuriuose matyti 64 metų imperatorius Naruhito ir 60 metų imperatorienė Masako. Kai kuriose iš 19 nuotraukų taip pat matyti jų vienintelė dukra, 22 metų princesė Aiko.

Teigiama, kad paskyros tikslas – teikti informaciją apie imperatoriškosios šeimos veiklą. Dvaro biuras paskyrą įkūrė prieš savaitę.

Imperatoriškosios šeimos nuotraukos darytos nuo Naujųjų metų iki kovo mėnesio, pranešė Japonijos naujienų agentūra „Kyodo“. Iki vėlyvos popietės puslapį jau sekė daugiau kaip 200 tūkst. socialinės žiniasklaidos vartotojų. Tačiau komentarų funkcija nebuvo aktyvuota.

Atskira naujiena – princesė Aiko pradėjo dirbti Raudonojo Kryžiaus draugijoje sostinėje Tokijuje. Princesė yra viena iš aštuonių naujų darbuotojų, kurie pirmadienį pradėjo dirbti draugijos būstinėje, pranešė „Kyodo“. Ji bus paskirta į savanorių mokymo skyrių.

Pasak agentūros, Aiko sakė, kad džiaugiasi, bet taip pat kukliai žengia „pirmąjį savo, kaip dirbančios visuomenės narės, žingsnį“. Jos tėvai palinkėjo jai sėkmės.

Kovo mėnesį Aiko baigė japonų kalbos ir literatūros studijas Gakušuino universitete Tokijuje.

Pagal šiuo metu galiojantį Rūmų įstatymą moterims neleidžiama įžengti į sostą, tačiau dėl šios taisyklės pakeitimo, siekiant užtikrinti monarchijos ateitį, diskutuojama nuo pat Aiko gimimo. Apklausose daugiau kaip 80 proc. respondentų pasisako už tai, kad sostą užimtų moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS