JAV: kovo mėnesį šalyje parduota 1,9 milijono ginklų | Diena.lt

JAV: KOVO MĖNESĮ ŠALYJE PARDUOTA 1,9 MILIJONO GINKLŲ

Plintant koronavirusui, Jungtinėse Valstijose kovo mėnesį buvo parduota apie 1,9 milijono šaunamųjų ginklų. Tokius duomenis trečiadienį pateikė laikraštis „The New York Times“.

Pasak leidinio, šis skaičius beveik rekordinis: daugiau šaunamųjų ginklų – 2 milijonai – buvo parduoti tik 2013 metų sausį po antrajai kadencijai išrinkto 44-ojo JAV prezidento Baracko Obamos, siekusio sugriežtinti ginklų pardavimo taisykles, inauguracijos ir skerdynių „Sandy Hook“ pradinėje mokykloje Konektikuto valstijos Njutono mieste, įvykusių 2012 metų gruodį.

Kaip pabrėžia „The New York Times“, dėl naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkio amerikiečiai puolė pirkti ne tik konservuotas pupeles ar tualetinį popierių, bet ir šaunamuosius ginklus. Palyginti su praėjusiu mėnesiu ginklų pardavimai kovą ypač – daugiau kaip trigubai – išaugo Jutos ir Mičigano valstijose.

„Žmonės nerimauja dėl to, jog jeigu daugybė gyventojų užsikrės, o valstybės institucijos normaliai nefunkcionuos, tai šalyje gali kilti riaušės. Jie rūpinasi, kaip apsiginti tokiu atveju“, – sakė Džordžijos valstijos universiteto teisės profesorius Timothy`is Lyttonas.

Anksčiau JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija pareiškė, kad ginklų parduotuvės yra gyvybiškai svarbios įmonės, todėl jos turi dirbti koronaviruso pandemijos metu kaip ir vaistinės, degalinės, maisto parduotuvės.

Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Jungtinėse Valstijose užfiksuota daugiau 216 tūkstančių užsikrėtimo koronavirusu atvejų, daugiau kaip 5,1 tūkstančio infekuotųjų mirė.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 160 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė per 900 tūkstančių žmonių, daugiau kaip 45 tūkstančiai infekuotųjų mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Jankiai - geri šauliai, jie į virusus šaudys.

hah

jankiaI ruosesi karui ufonautai puola

SUSIJUSIOS NAUJIENOS