JT šešiems mėnesiams pratęsė misijos Afganistane mandatą | Diena.lt

JT ŠEŠIEMS MĖNESIAMS PRATĘSĖ MISIJOS AFGANISTANE MANDATĄ

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba penktadienį balsavo už tai, kad JT misija Afganistane būtų pratęsta šešiems mėnesiams ir paragino Talibaną sukurti įtraukią vyriausybę.

15 narių taryba vienbalsiai priėmė rezoliuciją dėl politinės misijos UNAMA, kuri, be kita ko, sprendžia vystymosi, bet ne taikos palaikymo klausimus.

Dokumente pabrėžiama „įtraukios ir atstovaujamosios vyriausybės sukūrimo svarba“, nors naujoji Afganistano islamistų valdžia suformavo vyriausybę, kurią sudaro tik Talibano nariai, o moterų nėra.

Rezoliucijoje taip pat raginama užtikrinti „visapusišką, lygiavertį ir reikšmingą moterų dalyvavimą ir žmogaus teisių, įskaitant moterų, vaikų ir mažumų, laikymąsi“.

Rezoliuciją parengė Estija ir Norvegija, kurios palankiai įvertino vienbalsį jos priėmimą.

Rugpjūčio mėnesį Tarybos rezoliucija, kurioje raginama suteikti judėjimo laisvę afganistaniečiams, norintiems palikti šalį po Talibano perversmo, surinko 13 balsų, o Rusija ir Kinija susilaikė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kokia

dar /misija/ kai jav banditai zud o kabulo civilius 10 tai uztai talibai jums galvas nupjaus ir bus teisus tegul ten popiezius vaziuoja gal bus efektas?;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS