Kancleris: Austrija nuo gegužės 19 d. švelnins dėl koronaviruso įvestus apribojimus | Diena.lt

KANCLERIS: AUSTRIJA NUO GEGUŽĖS 19 D. ŠVELNINS DĖL KORONAVIRUSO ĮVESTUS APRIBOJIMUS

Austrija nuo gegužės 19 d. laipsniškai švelnins dėl koronaviruso įvestus apribojimus.

Turint neigiamą testą, bus leidžiama lankyti turizmo ir kultūros objektus, visuomeninio maitinimo įmones.

Tai penktadienį pranešė Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas. „Gegužės 19 d. pradėsime atsidarymą keturiose srityse“, - sakė jis per spaudos konferenciją Vienoje.

Anot Austrijos vyriausybės vadovo, apribojimai bus švelninami turizmo, gastronomijos, kultūros ir sporto sferose. Lankyti jų objektus bus galima su „žaliuoju pasu“, išduodamu asmenims, pasiskiepijusiems nuo Covid-19, persirgusiems jo sukeliama liga arba turintiems neigiamą testą dėl koronaviruso.

Lankytojai turės laikytis saugaus atstumo, dėvėti apsaugines kaukes, o įmonių savininkai – riboti jų srautą. Pavyzdžiui, prie staliukų restoranų terasose vienu metu galės būti ne daugiau kaip 10 žmonių, patalpose – ne daugiau kaip 4 suaugusieji prie vieno staliuko.

Be to, duris atvers viešbučiai, kūno rengybos centrai, bus leidžiama organizuoti masinius renginius. Į mokyklas moksleiviai grįš nuo gegužės 17 d.

Kaip informavo S. Kurzas, nuo gegužės 19 d. Austrija taip pat lauks turistų iš užsienio. Žmonės iš šalių, kuriose susiklostė sudėtinga epidemiologinė situacija, prieš keliaudami po Austriją pirma turės karantinuotis.

Austrijos kancleris tikisi, kad naktiniai klubai galės atnaujinti darbą nuo liepos 1 d.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Au au

Kazin koks dabar maskvoje oras?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS