Kim Jong Unas važinėjasi vokišku limuzinu, bet kas jį parūpino – neaišku | Diena.lt

KIM JONG UNAS VAŽINĖJASI VOKIŠKU LIMUZINU, BET KAS JĮ PARŪPINO – NEAIŠKU

Vokietijos koncernas „Daimler“ neturi verslo reikalų su KLDR ir nežino, kas parūpino Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong-unui limuzinų „Mercedes“. Tai penktadienį naujienų agentūros TASS korespondentui pareiškė kompanijos atstovė Silkė Mockert.

Šiaurės Korėjos lyderio korteže per jo užsienio vizitus, taip pat ir jam lankantis Sinapūre, Hanojuje ir – šiomis dienomis – Vladivostoke, buvo limuzinų „Mercedes Maybach“. JT Saugumo Tarybos rezoliucija draudžia parduoti prabangos prekes Šiaurės Korėjai.

„Koncernas „Daimler“ jau daugiau kaip 15 metų nepalaiko prekybos ryšių su Šiaurės Korėja, griežtai laikydamasis JAV ir Europos Sąjungos įvesto embargo, – sakė kompanijos atstovė. – Siekdamas užkirsti kelią transporto priemonių tiekimui Šiaurės Korėjai arba šios šalies ambasadoms, „Daimler“ įvedė plataus masto eksporto kontrolę“.

„Trečiųjų šalių pardavimai naudotų automobilių rinkoje nėra mūsų kontrolės ir mūsų atsakomybės zonoje. Todėl prašome suprasti, kad mes neturime informacijos, kaip šios mašinos pateko į Šiaurės Korėją“, – pabrėžė S. Mockert.

GALERIJA

  • Kim Jong Unas važinėjasi vokišku limuzinu, bet kas jį parūpino – neaišku
  • Kim Jong Unas važinėjasi vokišku limuzinu, bet kas jį parūpino – neaišku
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nerijus

As :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS