Kremliaus kritikas A. Navalnas įtrauktas į įskaitą kaip ekstremistas ir teroristas | Diena.lt

KREMLIAUS KRITIKAS A. NAVALNAS ĮTRAUKTAS Į ĮSKAITĄ KAIP EKSTREMISTAS IR TERORISTAS

Pataisos kolonijos, kurioje kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas, administracija įtraukė opozicionierių į profilaktinę įskaitą kaip ekstremistą ir teroristą, pirmadienį pranešė jo atstovė Kira Jarmyš.

A. Navalnas nuo kovo vidurio kalinamas kolonijoje netoli Pokrovo Vladimiro regione, už maždaug 100 km į rytus nuo Maskvos.

„Aleksejų išbraukė iš profilaktinės įskaitos kaip linkusį pabėgti. Ir įtraukė į profilaktinę įskaitą kaip linkusį į ekstremizmą ir terorizmą“, – parašė K. Jarmyš socialiniame tinkle „Twitter“.

Opozicionieriaus bendražygiai pranešė socialiniuose tinkluose, kad pataisos kolonijos komisijos sprendimu A. Navalnas išbrauktas iš profilaktinės įskaitos kaip linkęs pabėgti.

Naujienų agentūrai nepavyko gauti šios informacijos patvirtinimo iš nepriklausomų šaltinių.

Anksčiau pataisos kolonijos administracija įtraukė A. Navalną į profilaktinę įskaitą kaip linkusį pabėgti. Šį sprendimą opozicionierius apskundė teismui, tačiau šis jo skundą atmetė.

A. Navalnas buvo įtrauktas į profilaktinę įskaitą kaip linkęs pabėgti ir Maskvos tardymo izoliatoriuje, kur jis buvo laikomas iki perkėlimo į koloniją. Jis bandė teisme pasiekti, kad tas sprendimas būtų atšauktas, tačiau skundas taip pat buvo atmestas.

Sausį garsiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas A. Navalnas sugrįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Vos parskridęs į Maskvą opozicionierius buvo sulaikytas, o vasarį nuteistas kalėti pustrečių metų už tai, kad pažeidė senoje byloje dėl sukčiavimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai po apnuodijimo buvo išskraidintas gydytis į Vokietiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Edma

,,Anonime,,išgama esi tu...

Anonimas

Kodėl tas išgama vis dar gyvas ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS