L. Austinas: neskraidymo zona reiškia karą su Rusija | Diena.lt

L. AUSTINAS: NESKRAIDYMO ZONA REIŠKIA KARĄ SU RUSIJA

Nėra tokio dalyko kaip dalinė neskraidymo zona, perspėjo JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas, reaguodamas į raginimus nustatyti tokį apribojimą virš Ukrainos, nes tai „iš tikrųjų reiškia, kad jūs dalyvaujate kare. Jūs kariaujate su Rusija“.

„Nėra lengvo ar paprasto būdo, kaip tai padaryti, – sakė L. Austinas per susitikimą su Slovakijos gynybos ministru Jaroslavu Nadu. – Nėra tokio dalyko kaip neskraidymo zonos „lite“ versija. Neskraidymo zona reiškia, kad įsiveliate į konfliktą su Rusija“.

L. Austinas taip pat sakė, kad JAV yra „sukrėsta brutalumo“, kurį matė per Rusijos atakas Ukrainoje, ir pažymėjo, kad Valstybės departamentas nagrinėja, ar buvo įvykdyti nusikaltimai. „Tai civiliai gyventojai, todėl į juos neturėtų būti taikomasi“, – sakė jis.

J. Nadas sakė, kad Slovakija yra pasirengusi nusiųsti Ukrainai ginklų, pavyzdžiui, priešlėktuvinių raketų „žemė-oras“ sistemų S-300, kad padėtų jai apsiginti nuo Rusijos invazijos, tačiau teigė, kad prieš atsisakydama senųjų sistemų, jo šalis turėtų gauti naujų.

 

Gairės: Lloydas Austinas, JAV, karas Ukrainoje, neskraidymo zona
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS