L. Linkevičius: Lietuva siūlo Baltarusijai alternatyvą naftai ir dujoms iš Rusijos | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS: LIETUVA SIŪLO BALTARUSIJAI ALTERNATYVĄ NAFTAI IR DUJOMS IŠ RUSIJOS

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Lietuva gali pasiūlyti Baltarusijai alternatyvą tiek naftos, tiek dujų importui iš Rusijos.

Tai ministras kalbėjo netrukus po to, kai buvo patvirtinta, jog Baltarusija per Klaipėdos uostą ir „Lietuvos geležinkelius“ importuos naftos iš Norvegijos.

L. Linkevičius teigė, kad energijos šaltinių tiekimo klausimus numato aptarti per vasario pradžioje planuojamą vizitą Minske.

„Esame suinteresuoti, kad Baltarusija diversifikuotų energijos išteklių tiekimą, ir tai yra vienas iš tų pavyzdžių, naudojantis Klaipėdos uostu ir geležinkeliais“, – pirmadienio vakarą BNS sakė L. Linkevičius.

„Jei būtų interesas, būtų galima svarstyti ir dujų tiekimo klausimus taip pat. Tuos klausimus bus galima aptarti per mano vizitą Minske, šalia kitų aktualių mūsų darbotvarkės klausimų“, – teigė ministras.

Maskvai ir Minskui nepasiekus susitarimo dėl naftos tiekimo 2020 metais sąlygų, Rusija šį mėnesį apribojo naftos tiekimą Baltarusijos naftos perdirbimo gamykloms.

Lietuvos ir Baltarusijos įmonės pirmadienį patvirtino, kad dar šį mėnesį Baltarusiją per Lietuvą pasieks naftos krovinys iš Norvegijos.

„Šį krovinį iš Klaipėdos uosto perveš „Lietuvos geležinkeliai“. Nuolat stebime situaciją rinkoje ir siekiame pasiūlyti klientams konkurencingus sprendimus“, – BNS sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovas Mantas Dubauskas.

Baltarusijos naftos bendrovė BNK naftą importuos iš Norvegijos Johano Sverdrupo telkinio, naujienų agentūrai „Reuters“ pranešė BNK kontroliuojantis Baltarusijos valstybinis koncernas „Belneftechim“.

Skelbiama, kad tanklaivis į Klaipėdos uostą atvyks trečiadienį, į Baltarusijos perdirbimo gamyklą „Naftan“ geležinkeliu bus atgabenta apie 80 tūkst. tonų naftos.

Naftos produktų krovos bendrovės „Klaipėdos nafta“ komentaro BNS gauti kol kas nepavyko. Anksčiau šį mėnesį įmonė patvirtino gavusi BNK užklausą dėl žaliavinės naftos importo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

deinis

Vot kur monkės biznis ,pirma nori nuversti prezidentą ,po to siūlo dujas nafta ,kur reikia dėti tokias akis

Hmmm

Bendrauti su kiaulasnukiu Minskui tai tas pats kad savęs negerbti ,jokių kalbų net nebūti įleistas į šalį toks išgama

Anonimas

visai jau baigia sulyst i dugna
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS