Lamanšo sąsiaurį kirto rekordinis 828 migrantų skaičius | Diena.lt

LAMANŠO SĄSIAURĮ KIRTO REKORDINIS 828 MIGRANTŲ SKAIČIUS

Mažiausiai 828 žmonės nedidelėmis valtimis praėjusį savaitgalį per vieną dieną kirto Lamanšo sąsiaurį – ir tai naujas dabartinės krizės rekordas.

Nepaisant pakartotinių Jungtinės Karalystės vidaus reikalų ministerijos pažadų padaryti maršrutą „neperspektyvų“, šeštadienį 30-čiai valčių pavyko pasiekti šalį, ministerijos departamentas patvirtino vėlų pirmadienio vakarą.

Atvykusiųjų skaičius gerokai viršija ankstesnį 592 žmonių dienos rekordą, pasiektą mažiau nei prieš dvi savaites.

2021 metais daugiau nei 12 400 žmonių jau perplaukė sąsiaurį į JK, rodo naujienų agentūros PA surinkti duomenys.

Tačiau pavojinga kelionė jūra pareikalauja ir daug gyvybių, dėl kurių kyla apgailestavimas ir vis nauji pažadai, kartojami abiejose Lamanšo pusėse, kad vyriausybės imsis veiksmų.

Anksčiau šį mėnesį 27 metų vyras iš Eritrėjos žuvo, kai jis ir dar keturi žmonės iššoko už borto, jų valčiai pradėjus skęsti.

Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas, atsakingas už nelegalios veiklos Lamanšo sąsiauryje prevenciją, Danas O'Mahoney sakė: „Šios pavojingos kelionės iš saugių ES šalių yra visiškai nereikalingos, ir mes esame pasiryžę sunaikinti už jas atsakingas nusikaltėlių gaujas“.

„Visa mūsų vyriausybė dirba kartu su Prancūzijos ir tarptautiniais partneriais, kad išspręstume šią problemą. Padvigubinome policijos pareigūnų skaičių Prancūzijos paplūdimiuose, užkirtome kelią daugiau nei 10 tūkst. bandymų (išplaukti), atlikome beveik 300 areštų ir iškėlėme 65 baudžiamąsias bylas“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tuoj baltieji dirbs vien tu siuksliu

Islaikymui?

Ai ai

Lukašenko sustok:)

o

talibanas okupaves zemes panaudos jas narkoverslui o moteris privers vergaut jie gi nieko daugiau nemoka kaip kapot galvas narobusenoje o kad jav kariai ten buvo tik del prieziuros plantaciju ir prekiu gabenimo nes kitu atveju tuos fanatikus butu sulygine su zeme viskas stovejo ant naudingo melo kuris lenda i pavirsi/u ========
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS