Latvijos diplomatas: šalis nėra visiškai pasirengusi Rusijos invazijai | Diena.lt

LATVIJOS DIPLOMATAS: ŠALIS NĖRA VISIŠKAI PASIRENGUSI RUSIJOS INVAZIJAI

Šiandien NATO narė Latvija yra apsaugota kariniu požiūriu kaip niekada anksčiau. Bet ji nėra 100 proc. pasirengusi Rusijos invazijai.

Tai interviu portalui „rbc.ua“ pareiškė Latvijos ambasadorius Ukrainoje Ilgvaras Kļava.

Pasak diplomato, Latvija nemano, kad Rusijos įsiveržimo pavojus yra labai didelis. Bet ji kaip NATO narė  nuolat bendradarbiauja su savo sąjungininkais ir skiria didelius išteklius gynybai ir kariuomenei.

„Tai – procesas. Negalima sakyti, kad esame pasirengę 100 proc. Nė viena pasaulio šalis nėra pasirengusi. Tobulinamos technologijos, vyksta pokyčiai šiuolaikiniame mūšio lauke, keičiasi taktika, karinė technika ir t. t.“, – pridūrė I. Kļava.

Tuo pat metu Šiaurės Atlanto aljanso narė Latvija daro viską, kad sumažintų bet kokią grėsmę.

„Būtent tai mes darome. Ir šio pasirengimo dalis – visuomenės informavimas apie tai, ką reikia daryti, kad būtų išvengta karinio konflikto. O jei tai nutiktų, kaip individai, kaip visuomenės nariai turi veikti susiklosčiusiomis aplinkybėmis, ar tai būtų karinė konfrontacija, ar kokios nors hibridinės grėsmės“, – pažymėjo ambasadorius.

Kalbėdamas apie slėptuvių įrengimą ir informacinių bukletų spausdinimą, I. Kļava pareiškė, kad tai yra Latvijos visuomenės fizinio ir psichologinio rengimo atitinkamam įvykių scenarijui elementai.

Gairės: Latvijos ambasadorius Ukrainoje, Ilgvaras Klava, karas Ukrainoje, Rusijos invazija, NATO
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS