Latvijos teismas uždraudė rengti piketą prieš COVID-19 apribojimus Valkos mieste | Diena.lt

LATVIJOS TEISMAS UŽDRAUDĖ RENGTI PIKETĄ PRIEŠ COVID-19 APRIBOJIMUS VALKOS MIESTE

Latvijos administracinis rajoninis teismas nusprendė uždrausti nevyriausybinei organizacijai „Sabiedriskie Satversmes sargi“ („Visuomeniniai konstitucijos sargai“) šeštadienį šiauriniame Valkos mieste surengti piketą prieš koronavirusinės infekcijos COVID-19 apribojimus, penktadienį pranešė teismo atstovė Ieva Neimanė.

Vietos valdžia trečiadienį nutarė neleisti šiai organizacijai rengti protesto pasienyje su Estija esančiame mieste. Tuomet organizacija apskundė šį sprendimą teismui.

Teismas savo ruožtu atsižvelgė į Valkos apskrities tarybos sprendimą ir Valstybinės policijos pateiktą informaciją ir atkreipė dėmesį, kad esama didelės tikimybės, jog bus pažeistas ribojimas dėl protesto dalyvių skaičiaus – tokiose akcijose leidžiama dalyvauti ne daugiau kaip 25 asmenims.

Taip pat teismas paminėjo, kad Rygoje anksčiau šį mėnesį po dviejų protestų buvo pradėta nemažai administracinių bylų.

Teismas pripažino organizacijos teises į susirinkimus ir reikšti nuomonę, tačiau padarė išvadą, kad ji gali veiksmingai pasiekti šį tikslą taip, kad nekeltų grėsmės visuomenės sveikatai, pavyzdžiui, virtualioje aplinkoje.

Nepaisant to, kad piketą rengti uždrausta, jo organizatoriai socialiniuose tinkluose skleidžia raginimus vis tiek rinktis Valkoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Teisingai, laukinę minią tramdyt reikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS