Lenkija svarsto visiškai uždaryti sieną su Baltarusija | Diena.lt

LENKIJA SVARSTO VISIŠKAI UŽDARYTI SIENĄ SU BALTARUSIJA

Lenkijoje svarstoma galimybė visiškai uždaryti sienos kirtimo punktus su Baltarusija. Apie tai paskelbė užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikroskis, praneša naujienų agentūra „Unian“.

„Dabar mes vertiname, kokias pasekmes tai galėtų turėti mūsų ekonomikai ir vietos bendruomenėms“, – Lenkijos diplomatijos vadovas teigė kanalui TVN24.

Jis sakė, kad, pavyzdžiui, Suomija uždarė sienos kirtimo punktus su Rusija ir migrantų judėjimas liovėsi.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Baltarusijos pasienyje su Lenkija operaciją vykdo Rusijos ir Baltarusijos tarnybos.

Pasak R. Sikorskio, baltarusių pareigūnai apmoko neteisėtus migrantus kaip smūgiuoti lenkų kareiviams ar pasieniečiams net jeigu šie dėvi neperšaunamas liemenes. Jis mano, kad tokie veiksmai yra visiškai nepriimtini.

Ministras pridėjo, kad išanalizavus situaciją bus priimtas toks sprendimas, kad sienos uždarymo pasekmes pajustų Aliaksandras Lukašenka, o ne Lenkija.

Prieš kelias savaites vienas lenkų karys buvo mirtinai sužalotas. Apie 50 užsieniečių mėtė į lenkų pasieniečius pagalius ir akmenis. Migrantai bandė neteisėtai kirsti Baltarusijos-Lenkijos sieną ir vienas jų peiliu dūrė ir užmušė lenkų karį.

Pastarosiomis dienomis paaiškėjo, kad lenkų ūkininkai pasienyje su Baltarusija pradėjo pilti kiaulių mėšlą, kad atbaidytų neteisėtus migrantus, kurie puola pasieniečius. Teigiama, kad tam leidimą davė Lenkijos valdžia.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ogi

matomai lenkai patys pasimete nes nezin koks biesas ikiso koja cia ir nostalginiai pilsudsky /nasewilno/ su kuo kovojo naks su valinsky tomasevsky su dobrovolska kita giesme/ gieda ir sast kaip is peklos isibrove ragana tai ? juk visazynis vati kans turejo tai zinot persasi logiska mintis kad ir si istaiga uzgrobta nebent patys velniai ir susivienijo su jom gelbedami savo kaili visom priemonem pasigrobt d dusiu ka ir matome ir kad tai viska suprast ir ivertint reikejo praeit visa pekla kurioje tik tykeimas ir istverme parode kas yra KAS o kas niekas =0

laikas šitą bulbą

sutarkuoti į blyną

ka duoda

by .europai? Tik ru.ruselius ir "ukrainiecius" su ukrainos pasasais,o tai ateities jega europoje putlerio,kuri kai reiks putleriui prades veikti,nors ir dabar jie veikia cia rusindami LT .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS