Lenkijoje – pasipiktinimas dėl kariškių, šaudžiusių į nelegalių migrantų pusę, sulaikymo | Diena.lt

LENKIJOJE – PASIPIKTINIMAS DĖL KARIŠKIŲ, ŠAUDŽIUSIŲ Į NELEGALIŲ MIGRANTŲ PUSĘ, SULAIKYMO

Lenkijoje pasipiktinimą sukėlė kelių kariškių, kurie pasienyje su Baltarusija paleido įspėjamuosius šūvius į didelės nelegalių migrantų grupės pusę, sulaikymas.

Portalas „Onet.pl“ apie šį kovo-balandžio sandūroje įvykusį incidentą pranešė trečiadienį, o premjeras Donaldas Tuskas ketvirtadienį davė nurodymą išsiaiškinti situaciją ir padaryti „greitas organizacines, teisines ir personalines išvadas“.

Pasak „Onet.pl“, trys Lenkijos kariškiai Dubiče Cerkevnės apylinkėse paleido įspėjamuosius šūvius, kai didelė maždaug 50 migrantų grupė bandė jėga prasiveržti per sieną iš Baltarusijos teritorijos.

Iš pradžių kariškiai šaudė į orą, o kai tai nedavė rezultatų, jie ėmė šaudyti į žemę prie nelegalų kojų, priversdami juos trauktis.

Visus tris karinė žandarmerija sulaikė už įgaliojimų viršijimą, dviem iš jų vėliau prokuratūra pareiškė kaltinimus.

Kaip teigia portalas, tai jau ne pirmas kariškių patraukimo atsakomybėn už įspėjamuosius šūvius atvejis, bet vadovybė juos kruopščiai slepia.

„Gavau nacionalinės gynybos ministro pranešimą. Prokuratūros ir karinės žandarmerijos elgesys su mūsų kariškiais kelia pagrįstą žmonių susirūpinimą ir pyktį. Laukiu greitų organizacinių, teisinių ir personalinių išvadų bei sprendimų“, – parašė D. Tuskas socialiniame tinkle X.

Nacionalinės gynybos ministras Władysławas Kosiniakas Kamyszas ir jo pavaduotojas Cezary Tomczykas atšaukė ketvirtadienio rytą planuotas spaudos konferencijas.

Socialiniame tinkle X ministras pareiškė: „Karių, paleidusių įspėjamuosius šūvius į besiveržiančių migrantų pusę, sulaikymas yra nepriimtinas. Karinės žandarmerijos veiksmai sulaikytųjų atžvilgiu bus išsamiai ištirti. Valstybės sargyboje stovintys kariai turi būti tikri, kad juos saugo teisinės procedūros. Visada būsiu garbės karių pusėje“.

Opozicijos politikai jau pareiškė, kad skandalingos situacijos nepaliks be dėmesio.

Ketvirtadienį jie ketina apsilankyti Nacionalinės gynybos ir Teisingumo ministerijose su parlamentinės kontrolės misija.

Kaip jau buvo pranešta, Lenkijos vyriausybė nusprendė nusiųsti papildomų pajėgų prie sienos su Baltarusija po kelių incidentų, per kuriuos nuo nelegalių migrantų nukentėjo kariškiai ir pasieniečiai.

Kasdien keli šimtai žmonių iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalių bando iš Baltarusijos teritorijos nelegaliai patekti į Lenkiją.

D. Tuskas anksčiau pareiškė, kad daugiau kaip 90 proc. nelegalų turi Rusijos vizas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Mūsų LDK kunigaikščiai turbūt kapuose vartosi. Kiek dar mes kentėsim debilų primestas taisykles, keičiasi laikai mes ir turim keistis. Manau europai pats laikas išjungt demokratiją, kol susitvarkysim su "inžinierių ir medikų" antpludžiu. O pacifistai kurie išsiskėtę jų laukia gali važiuot savanoriaut pas atvykelius į jų gimtines ir ten skleist savo humaniškumą.

anoniminei kiaulei

žiūrėk ,kad tavęs kas nepripjautų,kazapini debile.

Anonimas

Vieną , matyt, labai aršų patriotą, migrantai jau pripjovė. Bus ir daugiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS