Lenkijos premjeras: šalies sienos dėl koronaviruso bus uždarytos iki gegužės 3-iosios | Diena.lt

LENKIJOS PREMJERAS: ŠALIES SIENOS DĖL KORONAVIRUSO BUS UŽDARYTOS IKI GEGUŽĖS 3-IOSIOS

Lenkijos vyriausybė nusprendė dėl koronaviruso pratęsti šalies sienų uždarymo laikotarpį iki gegužės 3 d. Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją pranešė ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Pasak jo, vaikų darželiai, mokyklos ir universitetai bus uždaryti iki balandžio 26 d., taip pat iki šios datos nebus atnaujinti keleivinių lėktuvų skrydžiai ir tarptautinių traukinių eismas.

Iki balandžio 19 d. galios apribojimai, susiję su prekybos tinklų, kino teatrų, kirpyklų, kosmetikos salonų ir kitų paslaugų teikimo įmonių darbu. „Omenyje turimas ir žmonių skaičiaus bažnyčiose ir parduotuvėse ribojimas“, – pridūrė Lenkijos vyriausybės vadovas.

„Masiniams renginiams taikomi apribojimai galios iki jų panaikinimo“, – pabrėžė T. Morawieckis.

Pasak jo, priemonės, kurių ėmėsi Lenkijos vyriausybė, duoda „neblogų rezultatų“, nors „nacionalinės izoliacijos, karantino laikotarpis sunkus visiems“. Ekspertai mano, jog, neįvedus apribojimų, šalyje jau būtų ne 5 tūkstančiai, o 40 tūkstančių infekuotųjų, pareiškė premjeras.

Lenkijoje nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius išaugo iki 5 341, 165 infekuotieji mirė, 284 pacientai pasveiko. Šiuo metu šalies ligoninėse yra daugiau kaip 2 400 pacientų, kurie gali būti užsikrėtę koronavirusu. Apie 150 tūkstančių lenkų laikosi namų karantino reikalavimų. Pastarosiomis savaitėmis buvo atlikta daugiau kaip 100 tūkstančių testų dėl koronaviruso.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS