Lenkijos ūkininkai pradėjo protestą prie Ukrainos sienos | Diena.lt

LENKIJOS ŪKININKAI PRADĖJO PROTESTĄ PRIE UKRAINOS SIENOS

Antradienį sunkvežimių vairuotojai, mėginantys išvažiuoti iš Lenkijos į Ukrainą per Hrebenę, susidurs su sunkumais, pranešė rytų Lenkijos Tomašovo Lubelskio policijos nuovados atstovė Monika Ryczek.

Antradienį 10 val. ryto Lenkijos ūkininkai pradėjo blokadą priešais Hrebenės perėją, solidarizuodamiesi su Europos ūkininkais, kurie tą pačią dieną Briuselyje surengė protesto akciją prieš „Žaliojo kurso“ įvedimą.

Žaliasis kursas – tai Europos Komisijos pristatytas projektas, kuriuo siekiama, kad ES taptų neutrali klimato atžvilgiu. Tačiau jo priėmimui prieštarauja įvairių Europos valstybių ūkininkai, kurie mano, kad jis kenkia jų verslui. Šis klausimas sukėlė protestus visame žemyne, įskaitant Lenkiją.

„Demonstrantai blokuoja 17-ąjį valstybinės reikšmės kelią pasienio perėjos rajone, – sakė M. Ryczek. – Protestas truks tris dienas iki ketvirtadienio vidurnakčio.“

Protestuotojai paskelbė, kad tarp 8 iki 20 valandos į Ukrainą praleis 12 sunkvežimių iš transporto priemonių eilės. Jie taip pat kas valandą praleis dar keturis sunkvežimius, gabenančius humanitarinę pagalbą, greitai gendančius produktus ar pavojingus krovinius.

Tačiau, pasak A. Ryczek, „iš Ukrainos į Lenkiją vykstančių sunkvežimių eismas bus visiškai užblokuotas“.

Gairės: Lenkijos ūkininkai, Ukrainos siena, protestas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS