Lenkijos ministras: į Rusijos išpuolį prieš Ukrainą reikia atsakyti V. Putinui suprantama kalba | Diena.lt

LENKIJOS MINISTRAS: Į RUSIJOS IŠPUOLĮ PRIEŠ UKRAINĄ REIKIA ATSAKYTI V. PUTINUI SUPRANTAMA KALBA

Vakarų šalys, reaguodamos į smūgius Ukrainai, turi sugriežtinti sankcijas Rusijai ir perduoti Kyjivui didelio nuotolio raketų, kad jis galėtų naikinti paleidimo įrenginius Rusijos teritorijoje.

Tai pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis.

„Mes turime atsakyti į pastarąją ataką prieš Ukrainą V. Putinui suprantama kalba: griežtindami sankcijas, kad jis negalėtų gaminti naujų ginklų iš kontrabandinių komponentų, ir perduodami Kyjivui didelio nuotolio raketas, kurios leis sunaikinti paleidimo įrenginius ir vadavietes“, – parašė trečiadienį platformoje „X“ Lenkijos diplomatijos vadovas.

Sausio 2 d. Rusijos kariuomenė vėl atakavo Ukrainą raketomis ir bepiločiais orlaiviais „Shahed“. Svarbiausias smūgio taikinys buvo Kyjivas. Rusai į Ukrainos sostinę paleido daug sparnuotųjų raketų, taip pat 10 hipergarsinių raketų „Kinžal“.

Iš viso Ukrainos oro gynybos pajėgos numušė 72 Rusijos raketas iš 99. Nors oro gynyba dirbo efektyviai, Kyjive ir daugelyje sričių žuvo žmonių.

2023 metų gruodžio 29 d. Rusijos kariuomenė surengė didžiausią masinę raketų ataką prieš Ukrainą, per kurią buvo paleista apie 110 įvairaus tipo raketų. Žuvo daugiau kaip 40 žmonių, iš jų 30 – Kyjive.

Gairės: karas Ukrainoje, Radosławas Sikorskis, Lenkija, didelio nuotolio raketos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS