Lenkijos valdančiųjų lyderis: Vokietija siekia ES paversti į „ketvirtąjį reichą“ | Diena.lt

LENKIJOS VALDANČIŲJŲ LYDERIS: VOKIETIJA SIEKIA ES PAVERSTI Į „KETVIRTĄJĮ REICHĄ“

Lenkijos valdančiųjų partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis penktadienį pareiškė, kad Vokietija siekia paversti Europos Sąjungą į federalinį „Vokietijos ketvirtąjį reichą“, praneša AFP.

Politikas interviu metu Lenkijos dienraščiui GPC sakė, kad kai kurioms valstybėms „nekelia entuziazmo perspektyva, kad ES pagrindu bus sukurtas Vokietijos ketvirtasis reichas“.

„Jeigu mes, lenkai, sutiktume su tokiu šių dienų pasidavimu – būtume žeminami įvairiais būdais“, – sakė Lenkijos vicepremjeras J. Kaczynskis.

Anot jo, ES Teisingumo Teismas naudojamas kaip „federalistinių idėjų instrumentas“.

Nesutarimai tarp Lenkijos ir ES tęsiasi jau ilgą laiką, ypač dėl teismų reformos, kurias PiS ėmėsi įgyvendinti dar 2015 m.

Šią savaitę ES paskelbė pradėsianti teisinius veiksmus prieš Lenkiją dėl ES teisės ignoravimo ir teismų nepriklausomumo pažeidimo.

Tuo metu Lenkija apkaltino ES dėl „biurokratinio centralizmo“.

Kai gruodžio mėnesį naujasis Vokietijos kancleris Olafas Scholzas lankėsi Varšuvoje, Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis pareiškė, kad dabartinės Vokietijos valdžios parama ES federalizmui yra „pavojinga utopija“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

dėdė Ignas

Lenkų kraujas - slavų kraujas. Psia krew twoja, pan Kačinsky.

taip manantis

Manau, kad dabartniame globaliame pasaulyje vienai šaliai išlikti sunku. Jeigu į Sovietų sąjungą paėmė prievarta ir apgaule, tai į ES pasisiūlėme patys. Bet ES turime savo balsą, ko neturėjome SSSR.Nuo to kaip kalbės ten mus atsovaijantis, tokie ir pasiekimai bus.(kai mūsų atstovai ten vienas su kitu nesikalba arba svaičioja nesąmones- sunku ko sulaukti) Ne viskas gerai Nepriklausomoje Lietuvoje. Taip yra ir Lenkijoje. Kačinskis tai matydamas, rizikuodamas savo reitingais ir populiarumu, nori tą komunistinį tvaiką iš visų struktūrų išvėdinti. O ES klerkai , prisidengdami žmogaus teisėmis ir laisvėmis, trukdo padaryti tai ką ir Lietuvoje seniai reikėjo padaryti.

Anonimas

ES - tai nauja sovietų sąjunga, kurioje mes 70 metų gyvenome. Jaunimas to nežino, bet senojo karta tą gyvenimą gerai pažįsta.Tada gyvenome pagal Maskvą, dabar - pagal Briuselį, ir niekas nepasikeitė. Diktatas išliko, gal net žiauresnis. Tikrai, pritariu, PAGARBA LENKAMS, tai tikri savo krašto patriotai, kurie nesileis žeminami, niekinami. Šventų Kalėdų dienos proga linkiu lietuviams praverti akis ir pamatyti kas vyksta !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS