Lenkijos vežėjai neketina nutraukti sienos su Ukraina blokados per šventes | Diena.lt

LENKIJOS VEŽĖJAI NEKETINA NUTRAUKTI SIENOS SU UKRAINA BLOKADOS PER ŠVENTES

Lenkijos vežėjai, blokuojantys tris kontrolės punktus Lenkijos ir Ukrainos pasienyje, blokados per šventes nenutrauks.

Vežėjų streiko Dorohuske organizatorė Edyta Ozygała tai pranešė šeštadienį po susitikimo su Lenkijos infrastruktūros ministru Dariuszu Klimczaku, rašo „Ukrinform“.

Pasak jos, protestuotojai praleis šventes blokuodami sieną ir jau sudarė atitinkamą budėjimo grafiką.

„Kol nepasieksime realaus konsensuso, būsime čia“, – pareiškė E. Ozygała.

Savo ruožtu ministras D. Klimczakas pažymėjo, kad, norint išspręsti problemą pasienyje, reikia peržiūrėti Ukrainos ir ES prekybos sutartį.

„Mes priėjome tvirtą išvadą, kad reikia pataisyti ir pakeisti dabartinę ES ir Ukrainos prekybos sutartį. Ukraina pagaliau sutiko vesti derybas šia tema. Iki šiol tokio sutikimo nebuvo“, – pažymėjo ministras.

Kol nepasieksime realaus konsensuso, būsime čia.

Pasak žinybos vadovo, informaciją apie Ukrainos pasirengimą sudaryti bendrą darbo grupę, kuri analizuos sutartį, jis gavo penktadienio vakarą. Ministras nori, kad ši grupė kuo greičiau imtųsi darbo.

Anot D. Klimczako, Ukrainos ir ES sutarties nuostatos yra bendro pobūdžio, dėl to Lenkijos vežėjai buvo išstumti iš rinkos ir prarado užsakymus.

„Tai reikia išsamiai apsvarstyti“, – pabrėžė ministras.

Kaip jau buvo pranešta, lapkričio 6 d. Lenkijos vežėjai pradėjo blokuoti sunkvežimių eismą prie trijų didžiausių pasienyje su Ukraina esančių kontrolės punktų: Korčova-Krakovecas, Hrebenė-Rava Ruska, Dorohuskas-Jagodynas.

Vienas iš svarbiausių jų reikalavimų – vėl taikyti Ukrainos vežėjams leidimų praktiką, panaikintą iki 2024 metų birželio 30 d. sutartimi su Europos Sąjunga. Dėl protesto Ukrainos vilkikų eilės nusidriekė dešimtis kilometrų.

Gairės: Lenkija, Ukrainos pasienis, blokada, per šventes nenutrauks, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS