A. Lukašenka: Vakarai, užuot padėję kovoti su pandemija, finansuoja opoziciją | Diena.lt

A. LUKAŠENKA: VAKARAI, UŽUOT PADĖJĘ KOVOTI SU PANDEMIJA, FINANSUOJA OPOZICIJĄ

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka antradienį pareiškė, kad 24 mln. eurų, Minskui pažadėtus kovai su pandemija, Vakarai skiria opozicijai remti, praneša valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

„Paskelbę, kad skiria Baltarusijai net 24 mln. eurų šiomis sudėtingomis sąlygomis, jie (Vakarai) neseniai pareiškė, jog pinigai bus panaudoti ne kovai su pandemija, o pilietinei visuomenei stiprinti. Suprask – Baltarusijoje vykstančioms protesto akcijoms ir vadinamajai opozicijai remti“, - sakė A. Lukašenka.

Anot jo, „pakeliui į Baltarusiją šie pinigai išgaruoja“. „Ir mes žinome, kas šiuos pinigus siurbia. Tai įvairios koordinacinės tarybos, sudarytos už mūsų šalies ribų kaip alternatyva dabartinei Baltarusijos vadovybei“, - teigė A. Lukašenka. Vakarų šalių pinigais, pasak jo, taip pat remiami „tie pabėgę (politikai), kurie įsitaisė Lenkijoje ir Baltijos šalyse, konkrečiai – Lietuvoje“.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Jų laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka. Oficialiais duomenimis, jis surinko 80,1 proc. balsų, o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Manifestacijos tęsiasi iki šiol. Daugelis opozicijos lyderių, bijodami persekiojimo, išvyko į užsienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Čiubaka

Batka teisingai kalba. Duos 24 lemonus čeburaškai pagastroliuot

gėda

deb...oido giminaitis tas skaitytoja, beraštis mankurtas. fu gėda

Skaitytojas

Ką jau ką, o tau tai tik patylėti reikia, prakeiktas uzurpatoriau, žmogžudy!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS