A. Lukašenka žada „dėl studentų elgesio“ pakeisti aukštųjų mokyklų vadovus | Diena.lt

A. LUKAŠENKA ŽADA „DĖL STUDENTŲ ELGESIO“ PAKEISTI AUKŠTŲJŲ MOKYKLŲ VADOVUS

Penktadienį Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad per savaitę reikia „pakeisti kadrus“ aukštosiose mokyklose, kurių studentai „pademonstravo atsainų požiūrį į aukštąjį mokslą“, praneša valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

„Dalies studentų elgesys rodo jų, švelniai tariant, atsainų požiūrį į aukštąjį mokslą. Dėl to jis gali prarasti savo kaip svarbios socialinės pakopos vertę. Nepakankamai dirba aukštųjų mokyklų rektoriai. Artimiausiu metu, per savaitę, mes turime išspręsti kadrų problemą tokiose aukštosiose mokyklose“, – cituoja agentūra A. Lukašenkos žodžius.

Pasak jo, kadrų politikai šalyje turi būti skiriamas ypatingas dėmesys, reikia remtis „iniciatyviais žmonėmis, kurie laikosi aktyvios valstybinės pozicijos ir gali vesti dialogą su piliečiais“.

„Svarbiausias mums dabar iškilęs klausimas – patikimumas. Mes jau pernelyg atsipalaidavome, parinkdami ir skirdami kadrus. O paskui kai kurie iš jų „persiavė“. Ir juk „persiavė kitą apavą“ tie, kuriuos mes išauginome ant savo rankų. Todėl patikimumas, patriotizmas, ištikimybė liaudies idėjoms keliami į pirmą vietą“, – teigė A. Lukašenka.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnuo vyksta masinės protesto akcijos. Jos prasidėjo po rugpjūčio 9 d. surengtų prezidento rinkimų, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Jų laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas A. Lukašenka.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

neberasykit apie sita

siaures korejos satelita

tulpes@lrpk.lt

As jau sakiau is pat pradziu ir pasikartosiu dar karta. Vienintele iseiti Baltarusijos Respublikai iseiti is susidariusios situacijos yra GRIEZTAI LAIKYTIS BALTARUSIJOS RESPUBLIKOS ISTATYMU.

tulpes@lrpk.lt

O ka ten tuos vadovus keisti, kad kursto nesubendusiu piemenu neadekvatu elgesi? Pasikartosiu vel, nereikia nieko keisti. Jeigu yra koks nors Baltarusijos Respublikos istatymo pazeidimas - reikia taikyti baudziamaja atsakomybe.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS