M. Morawieckis: turi būti surengti pakartotiniai Baltarusijos prezidento rinkimai | Diena.lt

M. MORAWIECKIS: TURI BŪTI SURENGTI PAKARTOTINIAI BALTARUSIJOS PREZIDENTO RINKIMAI

Turi būti surengti pakartotiniai Baltarusijos prezidento rinkimai. Apie šią Lenkijos premjero Mateuszo Morawieckio poziciją šeštadienį žurnalistams pranešė vyriausybės vadovo atstovas spaudai Piotras Mülleris.

 

Pasak jo, naujų rinkimų būtinybė susijusi su tuo, kad „rinkimų procesas Baltarusijoje neužtikrino šalies visuomenei demokratinio mandato, demokratinių procedūrų“.

P. Mülleris pareiškė, kad Lenkija nusprendė parengti specialią Baltarusijos rėmimo programą. „Daugiau kaip 50 mln zlotų (11 mln. eurų) bus papildomai skirta tokiems tikslams kaip žiniasklaidos ir nevyriausybinių organizacijų rėmimas, stipendijos, pagalba nuo represijų nukentėjusiems asmenims iš Baltarusijos“, - patikslino jis.

Baltarusijos tema buvo svarstoma šeštadienį surengtose M. Morawieckio derybose su JAV valstybės sekretoriumi Mike`u Pompeo, atvykusiu į Varšuvą su vizitu, informavo Lenkijos vyriausybės vadovo atstovas spaudai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Okaip

Dėl pakartotino referendumo dėl Išstojimo iš ES!!??? Tyli siknas surauke žino gali būti kaip belarusijoj kapitalistai prakeikti !

Nuomonė

Apsišikit...

Juokinga

Lenkai su amerikonais prades diriguoti Baltarusijai. Klaunai , nereikia nei i cirka eiti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS