M. Pompeo: Kinija kelia didžiausią grėsmę Amerikai | Diena.lt

M. POMPEO: KINIJA KELIA DIDŽIAUSIĄ GRĖSMĘ AMERIKAI

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) trečiadienį pareiškė, kad tarp užsienio valstybių didžiausią grėsmę Jungtinėms Valstijoms kelia Kinija.

„Didžiausią grėsmę kelia Kinijos komunistų partija... Komunistų partija stiprina savo ginkluotąsias pajėgas ir prasiskverbė į Jungtines Valstijas metodais, kurių niekada nenaudojo Rusija“, – sakė jis interviu „Fox News“.  

Valstybės sekretorius sakė, kad dėl Kinijos Jungtinės Valstijos prarado dešimtis tūkstančių darbo vietų. 

Jis taip pat pabrėžė, kad šiuo metu visas pasaulis kenčia dėl „Uhano viruso“, turėdamas galvoje naująjį koronavorusą. 

Mokslininkai kelia prielaidą, kad koronavirusas SARS‑CoV‑2 galėjo pasklisti iš Kinijos Uhano miesto turgaus, kuriame buvo pardavinėjama maistui vartojama egzotinių gyvūnų mėsa.

Nuo praėjusių metų gruodžio, kai Kinijoje atsirado šis virusas, pasaulyje jis jau pareikalavo per 863 tūkst. žmonių gyvybių, patvirtinta daugiau kaip 26 mln. užsikrėtimo atvejų.

„Kinijos komunistų partija turėjo progą papasakoti pasauliui, kas vyksta, bet nuslėpė tai. Visame pasaulyje buvo sugriauti milijardų žmonių gyvenimai ir gerovė“, – kalbėjo M. Pompeo. 

„Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) neleis tam tęstis“, – pridūrė jis.

JAV santykiai su Kinija pastaraisiais mėnesiais smarkiai pašlijo, tęsiantis abiejų šalių ginčams dėl prekybos, taip pat dėl Pekino atsako į koronaviruso pandemiją ir politikos Honkongo atžvilgiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

JAV didžiausia grėsme pasauliui per amžius.visi karai,karai ,krizės pizes tik iš Amerikos

Colia

Na o Lietuvai kelia didziausia gresme jav, ir ka daryti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS