M. Sandu: Rusija bandys destabilizuoti Moldovą pavasarį prieš rinkimus | Diena.lt

M. SANDU: RUSIJA BANDYS DESTABILIZUOTI MOLDOVĄ PAVASARĮ PRIEŠ RINKIMUS

Moldovos prezidentė Maia Sandu mano, jog Rusija tęs savo veiksmus, kad destabilizuotų šalį ateinantį pavasarį, per patį prezidento rinkimų kampanijos įkarštį.

Valstybės vadovė tai pareiškė televizijos kanalui „ProTV“, praneša portalas „eurointegration“.

„Manome, kad Rusijos Federacija ir toliau stengsis destabilizuoti situaciją čia, ir aš neabejoju, kad šie veiksmai prasidės pavasariop. Jie naudos čia turimus žmones. Deja, nieko naujo. Jie gali pakeisti tam tikrą taktiką, bet aišku, kaip jie apskritai veiks“, – sakė M. Sandu.

Anot prezidentės, šiame kontekste būtina pasimokyti iš savivaldos rinkimų pamokų. Kai kuriose institucijose jau dirbama, kad „būtų išanalizuotos šios pamokos ir parengtos konkrečios priemonės rizikai mažinti“, pridūrė ji.

Prezidento rinkimai Moldovoje turėtų įvykti 2024 metų rudenį.

Portalas primena, kad lapkričio 3-iąją, likus dviem dienoms iki vietos valdžios rinkimų, Moldovos nepaprastųjų situacijų komisija iš kovos pašalino visus kandidatus, atstovaujančius politinei partijai „Šansas“ – prorusiškam projektui, siejamam su pabėgusiu oligarchu Ilanu Șoru.

Toks sprendimas buvo priimtas remiantis Moldovos informacijos ir saugumo tarnybos vadovo Alexandru Musteațos ataskaita, kurioje buvo pažymima, kad Rusija suintensyvino hibridinį karą prieš šalį, skirdama tam milijardą lėjų ir įtraukdama nusikalstamą I. Șoro grupuotę.

Tačiau gruodį Kišiniovo apeliacinis teismas panaikino Nepaprastųjų situacijų komisijos sprendimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nu

Ne tik Moldavijoj yra kacapų išgamų, bet ir Lietuvoje. Okupacijos pasekmes...

Islindo

Jankiu statytine

Negali būti :)

mūsų politikai sako , kad sekantys būsime mes Lietuva .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS